Model Off Duty: Преслава Цачева от Games of Fashion

Чаровна и обятелна в своята младост и пъстър свят, в който живее, днешния Model Off Duty се казва Преслава Цачева. Тя е на 22 години и учи “Журналистика”, а работата и е обвързана със сферата на маркетинга и рекламата. Топла усмивка, притегателен чар и подчертан интелект, това е момичето зад страхотния блог Games Of Fashion! Тя споделя, че обича да предразполага хората и да научава техните истории, с които увлекателно ни запознава в нейното виртуално местенце. [tps_header][/tps_header]

_MG_1031

  1. Казват, че парфюмът е личната визитка на човек, каква е твоята?

-Различна всеки път! Не обичам да създавам „сериозна връзка” само с един парфюм. Предпочитам моментното влюбване! Когато даден аромат ми хареса – просто започвам да го нося. Но когато свърши не си купувам задължително същия. Много по-интересно е да експериментираш! Това лято беше Burberry Body и Balmain Extatic, но есента ще бъде нещо съвсем различно.

  1. Какво най-много харесваш в блогърството?

-Свободата да изразяваш себе си. Може би всеки го казва, но мисля, че точно това стои в основата на това да си блогър. Всичко фалшиво или престорено се забелязва и усеща от читателите. Но веднъж щом покажеш своята неподправена същност, каквато и да е тя, те ще те приемат именно заради нея. Ние сме мнооого далеч от съвършенството. То просто не е нормално за обикновения човек. За съвършенството има звезди, модели, актриси с цял куп стилисти и имидж-мейкъри зад гърба си. Това да си блогър е да разкриваш част от истинската си същност без да се опиташ да прикриеш нормалните човешки несъвършенства, които са хиляди пъти по-чаровни и интересни.

_MG_1659

  1. Кой е твоят model off duty?

-Мисля, че са страшно много. Аз съм от хората, които намират вдъхновение във всичко. Днес може да е някоя известна модна икона като Мирослава Дума и Оливия Палермо, утре – непознат/а на улицата, а после – майка ми. Всички тези влияния изграждат моите светоусещания и виждането ми за стил и мода, които непрестанно се променят и минават през различни периоди. А блога, разбира се, проследява всички тях!

  1. Как би описала своя личен стил?

-Мразя този въпрос! Никога не мога да отговоря точно. Ще го кажа „мой си” и това е!

  1. За какво би похарчила много пари?

-За нещо качествено и значимо. Има основни елементи в облеклото, с които не трябва да бъдат правени компромиси – дамската чанта, зимното палто и зимните обувки са най-важните, според мен. Всичко обаче трябва да бъде в разумни граници.

  1. Какъв е следващият must have артикул в гардероба?

-Меко бежово палто!

_MG_0777

  1. Реален или виртуален шопинг?

-И двете, разбира се! Може би реален с една идея повече. Стоенето пред лаптопа не може по никакъв начин да се сравни с разходката сред любимите магазини – пробването на дрехата, усещането на материята, възможността от тестване на различни комбинации.

  1. Кой е първият ти моден пример?

-Майка ми! Винаги съм се изумявала на нейните почти безпогрешни виждания за красота и естетика. В нейното излъчване има нещо много деликатно и подчертано женствено, което не съм сигурна дали и аз притежавам. Силно се надявам! Сигурно е обаче, че нищо от случващото се сега нямаше да бъде възможно, ако още от много ранна възраст не беше започнала да възпитава в мен любов към модата като изкуство, а не като индустрия.

  1. Задължителният артикул за всеки гардероб?

-През лятото – бяла рокля, а през зимата – отличително палто.

  1. Какво обличаш, когато „не знаеш какво да облечеш“?

-Черна рокля. Абсолютна класика, с която човек няма как да сбърка. А за да не ми е скучно, я комбинирам с по-ярки аксесоари.

  1. Какво ще открием в дамската ти чанта?

-Не много неща… Портмоне, телефон, ключове, планер и от време на време – химикалка. Не обичам да нося много вещи със себе си, защото в ежедневието съм в почти непрестанно движение и не ми харесва да ми тежи на рамото.

_MG_1991

  1. Козметичният продукт, без който не можеш?

-Лосион за тяло. Обзема ме истинска тъга, когато след душ нямам лосион за тяло. В такива случаи просто се чувствам некомфортно в кожата си. Затова винаги използвам. Хидратацията е много важна!

  1. Най-голямото удоволствие от това да бъдеш моден блогър?

За мен това е удоволствието да изживея всички тези изключителни неща, които ми се случиха в следствие на блога – запознанства, личностно и професионално развитие, емоции, събития… Страхотно е да откриеш толкова много хора, които споделят твоите страсти и емоции. А още по-приятно е да видиш, че има читатели, които ти се доверяват, разчитат на теб и дори понякога те съветват. Получаваш възможността да изградиш себе си като личност, да развихриш креативността си и да споделиш този процес със света.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.