Model Off Duty: Христиана Петкова от “Petite Mod”

Днес сме безумно щастливи да ви представим не един, а двама гости в нашата модна рубрика “Model Off Duty”. Днешната дама с разпознаваем стил и отличен стайлинг се казва Христиана Петкова, чаровното лице на блога Petitе Mod. Хриси e на 26 години, завършва “Информационни науки” в СУ, след което се дипломира като  магистър по “Лайфстайл журналистика”. Работи като стилист в bTV, но решава че има нужда от промяна и преценява да напусне позицията си, за да продължи търсенето на себе си. Споделя, че „когато човек усети, че вече не е на мястото си, просто трябва да си тръгне. Независимо какво ще последва, какво ще кажат хората и осъзнавайки, че се впуска в неизвестното!”.

petitemod-pastel-outfit-color-in-the-desert-1170x550

Малко след напускането си, разбира че очаква първото си дете и признава, че с огромен трепет и нетърпение, посреща следващото предизвикателство, което животът й поднася – очакването на своя първороден син.

За да ни отговори на въпроса „Какво хората най-много харесват в теб?“ Хриси сподели, че трябва първо всеки от нас да се замисли какво всъщност е и какво е дал на някого. Предпочита този отговор да бъде даден от семейството, приятелите и хората, с които е работила. Единственото, с което смята, че може да бъде специална е това, че на първо място е човек. А ние само бихме допълнили … “носещ нов живот”. Какво по-голямо щастие?

fall-trends-2016-by-petitemod-pregnancy-comfort

  1. Казват, че парфюмът е личната визитка на човек, каква е твоята?

В момента любимият ми аромат е на Lancome la vie est belle, но харесвам и Givenchy, Elie Saab, Miss Dior.  Всеки парфюм ми носи спомен, емоция от период в живота ми. Малко съм старомодна на тема парфюми.

  1. Какво най-много харесваш в блогърството?

В блогърстовото най-много харесвам емоцията, която ми носи. Това да си имам свое място сред виртуалното пространство. Това да бъда себе си и да споделям всичко, което ми харесва, без да се ограничавам по какъвто и да било начин.

  1. Кой е твоят model off duty?

Нямам един модел на подражание. Харесвам отношението и старанието на всяка жена, която чрез дрехите изразява себе си. От всеки мога да си открадна нещо, което пречупвам през моята призма.

  1. Как би описала своя личен стил? Стилът ми е цветен, игрив. Кежуал, ако мога да се изразя най-добре.

cover-photo-petitemod-by-hristiana-petkova-1-1170x550

  1. За какво би похарчила много пари?

Мисля че за дома и за хората, които обичам.

  1. Какъв е следващият must have артикул в гардероба?

Всичко, което има цветя върху себе си!

mint-color-backpack-petitemod

  1. Реален или виртуален шопинг?

Определено реален и то сама. Обожавам дните, в които се скитам из магазините. Тогава правя най-добрите си попадения и най-емоционалните си покупки. Май още не съм се научила да пазарувам виртуално.

  1. Кой е първият ти моден пример? Преминала съм през толкова фази на обличане, че дори не си спомням модния си пример. Меня се постоянно и това ми харесва. Както казах по горе, черпя модни впечатления отвсякъде. Но в крайна сметка пак опираме до това да бъдем себе си чрез дрехите!
  1. Задължителният артикул за всеки гардероб?

Задължително е поне чифт дънки да имаме. Винаги има как да ги комбинираш и си остават незаменими за мен.

  1. Какво обличаш, когато „не знаеш какво да облечеш“?

Ох, в момента ми е трудно да отговоря. Преди няколко седмици бих казаха „дънки“, но с днешна дата 80% от тях са в графа „малки“. Днес бих сложила рокля или пола, колкото и странно да звучи от моята уста.

one-trouser-two-styles-by-petitemod

  1. Какво ще открием в дамската ти чанта?

Ооо и там е сериозно! От телефон, ключове, портфейл и балсам за устни до аптечка, чадър и шапка (хипохондрията се обажда на моменти, смее се).

  1. Козметичният продукт, без който не можеш?

Мисля, че не се разделям с фон дьо тена. Дори лека основа през деня ме кара да се чувствам по-добре.

  1. Най-голямото удоволствие от това да бъдеш моден блогър?

Удоволствието се крие в това, че правиш това което обичаш. Харесва ми да експериментирам, харесва ми да усещам емоцията на даден кадър, дори да не е най-професионалният. Просто е… в любовта са всички отговори!

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.