Model Off Duty

Model Off Duty: Лора Вълчева от Empurple

By  | 

Днес с огромна радост ви запознаваме с “Най-щастливата майка”. Не само, че е типичният Modell off Duty, но Лора Вълчева е едно от модните лица, които следим с огромен интерес и се радвам, че ни направи съпричастни с целия магичен период на трансформацията й от модерно градско момиче към съвременна майка за подражание. Красива, темпераментна и ярка, Лора е лицето зад популярния моден блог Empurple.eu

b

Освен с блогинг, 29-годишната страхотна мама  се занимава с графичен дизайн, photo editing и copywriting. От малко повече от две седмици обаче, основното и занимание са грижите около първородната й дъщеричка – Касиди. Въпреки най-важните си занимания, Лора продължава редовно да води увлекателния си блог, превърнал се в нейното местенце за отмора. 

a

 1. Казват, че парфюмът е личната визитка на човек, каква е твоята?

L’eau par Kenzo е стар парфюм с нетипичен аромат, който винаги се навърта из козметичните ми рафтчета.

 1. Какво най-много харесваш в блогърството?

В различните периоди оценявам и се радвам на различни неща. В момента не ходя по събития и контактуването с хора е предимно онлайн, така че сега се наслаждавам на правенето на снимки, които да носят наслада на окото и също така преоткривам писането. Дълго време водех блога без особено много текст в него, но сега имам желание да пиша и ми харесва, че някой ме чете. Като цяло – няма правила, а пълна свобода!

c

 1. Кой е твоят model off duty?

Много са! Вдъхновявам се лесно и днес музата може да е някоя звезда от червения килим, а утре някое момиче, което си разхожда кучето в квартала.

 1. Как би описала своя личен стил?

Променям си стила, но рядко влизам в крайности, затова ми е трудно да го определя. Някъде по средата между женствен и младежки, между удобен и елегантен, по-малко цветове, но пък запомнящо се съчетание от облекло и аксесоари.

d

 1. За какво би похарчила много пари?

За екскурзия, за подарък на любимия човек, за малката ми Касиди. Ако ще ги давам за мода, не бих си купила едно скъпо нещо. Мъжът ми винаги ми се е чудил защо предпочитам например да си купя две чанти пред една по-скъпа чанта. Сигурно е глупаво, но така правя.

j

 1. Какъв е следващият must have артикул в гардероба?

Хмм, винаги си имам намислени следващите покупки. В момента в главата ми се въртят две неща – кожено яке в някакъв по-различен цвят от стандартното черно и кафяво, например бордо или сиво, а второто са обувки – трябва да са боти, но не съм решила дали искам по-женствени в ретро стил или грубиянски с голяма тока, каквито бяха модерни и миналата зима.

 1. Реален или виртуален шопинг?

Реален. Във виртуалния има момент на изненада, който понякога е много приятен, но невинаги хаха. А в реалния докосването до материята за мен е най-важното. Не че държа само на естествени материи, никак даже, но искам да усетя дрехата върху себе си – плата, кройката, резмера.

e

 1. Кой е първият ти моден пример?

Помня, че през 90-те любимата ми Gwen Stefani от No doubt носеше леопардови и тигрови дрехи, а те бяха заклеймени като поп-фолк мотиви у нас. Този спомен се е запечатал в мен, защото тогава не си позволих да облека нищо с красива леопардова украска, а сега съм толкова далеч от подобни предразсъдъци. Нося каквото ми харесва и не ме интересува как се възприема.

 1. Задължителният артикул за всеки гардероб?

Черно сако.

i

 1. Какво обличаш, когато „не знаеш какво да облечеш“?

Започвам с дънки и нататък е лесно, облеклото само си се нарежда някак си.

 1. Какво ще открием в дамската ти чанта?

Навярно скоро ще е пълна с мокри кърпички, салфетки и разни бебешки неща, но доскоро имаше само портмоне, ключове, крем за ръце и гримове.

 1. Козметичният продукт, без който не можеш?

Крем за лице и моливче за вежди.

h

 1. Най-голямото удоволствие от това да бъдеш моден блогър?

Да съчетавам в едно няколко любими неща – мода, фотография и писане. Всичко останало е допълнително удоволствие – връзката с хората, които ме следят, партньорствата с любими брандове, възможностите, които се откриват пред мен, новите контакти. А когато получа съобщение от читател, в което пише колко му харесва това, което правя…това е незаменимо! Благодаря!

g

Калина Николова главен редактор в codefashion.bg. Културолог по образование и естет по призвание, тя притежава изтънчен вкус и куртоазен интерес към последните модни тенденции, определяйки модата като средство, с което всеки демонстрира индивидуалния си стил. Какъв е нейният може да откриете в блога ѝ f-gal.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *