Мода

“Харесва ми да гледам – не да ме гледат” – Карл Лагерфелд

By  | 

Karl-Lagerfeld

Водеща фигура на международната модна сцена, ексцентрик и творчески гений – така може да опишем една от основните модни фигури днес – Карл Лагерфелд. Определян като моден законодател, вече на 83 години, продължава да диктува новостите в модата.  Не на една, а на цели три модни къщи – тази, която носи собственото му име, Chanel и Fendi.

На въпрос защо винаги прикрива очите си зад слънчевите очила, Лагерфелд отговаря: “Всъщност, никога не нося слънчеви очила вкъщи. Те са маската ми за външния свят. Когато бях много млад, в лицето ми попадна чаша от уиски при инцидент. Тя дори не беше предназначена за мен, но ако бях без очилата си можеше да загубя окото си, така че никога не ходя без запазената си марка – тъмни слънчеви очила. Харесва ми да гледам – не да ме гледат. Очите могат да показват емоции, които не искаш другите да видят, и днес с iPhone всеки на улицата и дори в магазините може да те снима без да те пита”.

Като професионалист, Кайзерът ще бъде запомнен с ценните си съвети за вечен стил и емблематични фрази, които са белязали модната история.

„Модните дизайнери са диктаторите на вкуса.

“Престъпление е да кажеш, че ти е скучно, при положение, че времето е толкова ценно и има толкова много неща, които могат да се вършат: да се чете, да се учи, да се наблюдава.”

“Личността започва там, където свършва сравняването с другите.”

“Жената е най-перфектната кукла, която някога съм обличал с удоволствие и възхищение.”

„Няма проблеми – има само решения – добри или лоши.”

 

Leave a Reply