Козметика

Да подготвим краката за лятото

By  | 

Дойде сезонът на отворените обувки, свободни от чорапи, боси крака! За да изглеждат краката ни перфектно в сандали, докато се разхождаме и ядем сладолед, или съвсем боси на плажа, трябва да се грижим добре за тях. И това не включва само педикюр.

Епилацията е първата стъпка. Кола маска, най-лесното – бръснене, или лазерна епилация – каквото и да изберете, оставете на кожата си поне 24 часа след обезкосмяването да отпочине и да се възстанови, преди да се излагате на слънце.

Хидратацията на стъпалата е особено важна, тъй като отворените обувки и високите температури правят кожата на стъпалата особено твърда и суха. Ексфолиацията на сухата кожа и мъртвите клетки съюо. За почистване, по-добре изберете услугите на професионалист, защото прекомерното “стъргане” у дома само ще влоши нещата. В домашни условия, пък винаги можете да разчитате на различни масла – като кокосовото е най-добрият избор, за да поддържате кожата на стъпалата си гладка.

Идва ред да изберем подходящ цвят лак за лятото, а тенденциите на2017 ни дават огромен и страхотен избор.

Ярките цветове, като малиново и оранжево:

Пастелните цветове на лятото – пудра, бебешко синьо и жълто – хитовите цветове на лято 2017, които отиват много на летния загар:

Мандарина с nude – една от най-страхотните комбинации:

Разтопен метал – остава на мода вече трети сезон:

 

Тя е журналист и филолог. Редактор е на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки".

Leave a Reply