Двама от най-добрите бармани в света арбитрират състезанието Diageo Reserve World Class България 2016

Diageo Reserve World Class е най-голямото и най-авторитетното годишно събитие в барманската индустрия в света, а тазгодишното му издание е второто подред в България. В него се включват над 60 от най-добрите ни бармани, които ще премерят сили в три предизвикателства и вълнуващ национален финал през юни, който ще изстреля българския победител директно към световните висоти на големия международен финал в Маями.

WorldClass_Challenge2 (1)

Първото предизвикателство, в което българските бармани премериха сили през декември 2015 г. Мина под надслов „Микромашини” – в рамките на това предизвикателство участниците трябваше да създадат оригинален коктейл, използвайки т.нар. микромашини и премиум продуктите на Diageo Reserve. На 19 януари барманите представиха оригиналните си рецепти на живо пред двама съдии – Тим Джъдж, глобален представител на Bulleit и изключителен миксолог,  и Витеслав Сирок, финалист в Diageo Reserve World Class за Чехия през 2015 г. Тим Джъдж е един от най-добрите бармани в света според Ardent Spirits и авторитет номер едно за коктейли в глобален план. Днес Тим е признат арбитър на вкуса и кулинарните преживявания със световна репутация от Обединеното кралство до Нова Зеландия и от Индия до Африка.  Витеслав Сирок има 12-годишен опит като барман и работи и се развива в професията изключително посветено – благодарение на това успява да се класира в топ 6 на Diageo Reserve World Class Барман на годината 2015 в Кейптаун.

WorldClass_Challenge2 (9)

На 20 януари бе поставено началото и на второто предизвикателство в рамките на Diageo Reserve World Class България 2016 г. –  „Да пием с мисъл“. Тенденцията към осъзнато хранене съвсем логично води със себе си и тенденция към осъзната консумация на напитки – хората внимават с какво се хранят и какво пият.  Повишаващото се търсене на напитки, които са по-леки по стил, алкохолно и захарно съдържание, води до интересни експерименти в миксология, с които предстои да се сблъскат и българските участници в Предизвикателство 2. Сред темите, които ще бъдат засегнати в предстоящото предизвикателство са газирането, освежаващи коктейли и брънч напитки, модерни крафт бири, науката на аперитивите и диджестивите и още много други.

WorldClass_Challenge2 (6)

WORLD CLASS барманите и баровете, в които те работят, са синоним на изтънченост, безупречно обслужване и налагане на нови стандарти в съвременната коктейлна култура. Състезанието събира елита на световното барманство – хората, които определят тенденциите в индустрията и стандартите в най-добрите барове в света, като същевременно обръща внимание на изкуството на създаване на коктейли по света.

Уменията и талантът на WORLD CLASS барманите се подпомагат от колекцията изключителен алкохол от луксозното портфолио Diageo Reserve – водка KETEL ONE, водка CÎROC, джин TANQUERAY No. TEN, текила DON JULIO, ром ZACAPA, шотландско уиски JOHNNIE WALKER GOLD LABEL RESERVE и JOHNNIE WALKER BLUE LABEL, бърбън BULLEIT, едномалцовите шотландскиуискита Mortlach, The SINGLETON of Dufftown и TALISKER.

 

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации