Ако коледните сладкиши не могат да удовлетворят вкусовите ви рецептори, то тогава джобът ви трябва да извади $10 000 за новият коледен пудинг, който ще се разтопи в устата ви, гарантира създателят Мат Уорсуик, който е носител на звезда от „Мишлен“. Той е използвал такива съставки като 23-каратово злато и елитно бренди. 28-годишният Уорсуик разказва, че е искал да създаде нещо максимално екстравагантно.
„Без съмнение, това е най-скъпото блюдо, което някога съм правил“, с гордост заявява Мат!
Стойността на крайния продукт е малко повече от 10 000 долара (около 7 000 паунда), но съставките за него струват дори по-скъпо. За набавянето им са били необходими над 16 000 долара (близо 11 000 паунда). Освен това за направата на пудинга е нужно и много време. Подготовката отнема 2 часа, а варенето на бавен огън – още 8. Уорсуик обаче признава, че е много горд с творението си.