Коледен пудинг за $10 000 !

Ако коледните сладкиши не могат да удовлетворят вкусовите ви рецептори, то тогава джобът ви трябва да извади $10 000 за новият коледен пудинг, който ще се разтопи в устата ви, гарантира създателят Мат Уорсуик, който е носител на звезда от „Мишлен“. Той е използвал такива съставки като 23-каратово злато и елитно бренди. 28-годишният Уорсуик разказва, че е искал да създаде нещо максимално екстравагантно.

„Без съмнение, това е най-скъпото блюдо, което някога съм правил“, с гордост заявява Мат!

PIC FROM MERCURY PRESS (PICTURED - CHEF MATT WORSWICK PREPARING THE £10k CHRISTMAS PUDDING) You might not think twice before tucking into millionaireís shortbread but you better check your wallet before you try this millionaireís Christmas pudding ñ as it rolls in at a cool £10,000. The ultra-indulgent festive pud was created by Great British Menuís North West regional winner Matt Worswick, 28, in his bid to celebrate Christmas with the most luxurious cake imaginable. With 400ml of Remy Martin Louis XIII Black Pearl brandy ñ that retails at £21,477 per 70cl bottle ñ it might make you wary about driving after eating, though thankfully most of the alcohol burns off during baking. And for the ëicing on the cakeí (literally), this ëUltimate Millionaire Christmas Puddingí is completely covered in an edible silver spray and real 23-karat gold leaf ñ adding another £225 to the bill alone.  SEE MERCURY COPY

Стойността на крайния продукт е малко повече от 10 000 долара (около 7 000 паунда), но съставките за него струват дори по-скъпо. За набавянето им са били необходими над 16 000 долара (близо 11 000 паунда). Освен това за направата на пудинга е нужно и много време. Подготовката отнема 2 часа, а варенето на бавен огън – още 8. Уорсуик обаче признава, че е много горд с творението си.

pudding-1

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации