Козметика

Перфектният тен и как да го постигнем

By  | 

Цяла зима чакахме топлите месеци, дългите слънчеви дни, голите рамене и босите крака. Но нека си признаем, че първото “разъбличане” на дебелите зимни пуловери и дългите панталони е притеснително.

Тенът от миналото лято отдавна е изчезнал и ако преди бялата кожа е била символ на аристокрацията, то днес шоколадовият загар е най-желаният аксесоар за лятото.

За да имаме красив, равномерен и секси тен трябва да следваме няколко основни стъпки:

Ексфолирайте

Премахването на най-горния слой от мъртви клетки на кожата е първата стъпка към сдобиването с красив тен. Това дава шанс на “новата” и свежа кожа да се насити със слънчеви лъчи и да потъмнее равномерно.

Хидратирайте

След ексфолианта е хубаво да хидратирате кожата си с крем. Избирайте продукти от марки за клинична козметика, те са по-добри и не съдържат парфюмни аромати, които могат да раздразнят кожата. Пийнето на вода е също много важно, за да хидратирате кожата си от вътре навън.

Хранете се

Морковите и сладките картофи са богати на каротен, който повишава нивата на витамин А в организма и спомага за по-бързото чернеене, а също така предпазва от изгаряне. Яйца, тиква, лешници, извара, зеле, лимон и манго са другите полезни и вкусни храни, които ще ви помогнат да постигнете желания шоколадов загар.

Изпозвайте слънцезащитен крем

…защото не бива да се излагате на слъневите лъчи без защита, защото не всички са полезни за вас и за кожата ви.

Автобронзант

Ако искате да се сдобиете с красив тен бързо (например за 15 минути) можете да използвате някои от тези автобронзанти, за които гарантираме:

 

Бронзант

Нотки на блестящ бронзат на лицето, а дори и на рамената, е подходящ за подчертаване на вече придобития тен. Но не прекалявайте! Това са някои от най-страхотните бронзанти на пазара:

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply