Дизайнери

Смелата и дръзка Жена в колекция SS17 на Ирина Червенкова

By  | 

Новата колекция пролет-лято 2017 на дизайнерът Ирина Червенкова – един триумф на женствеността.

Попитахме Ирина, какво я вдъхнови, а тя сподели за предложението за брак, отправено й от нейната любов. Романтично насторена, колекция SS17 отразява това усещане за желаната и чувствена жена.

В колекцията преобладава по-женствената линия, ефирност и ярки цветове, точно каквато би трябвало да бъде любовта между двама души.

Използваните материи за моделите са нежни и леки – коприна, памук, плюш, кадифе. Повечето от цветовете са създадени на ръка от художник, както и в другите колекции на Ирина Червенкова.

Друго характерно за моделите на Ирина са андрогенната визия, сексът и бунтарският дух, но тук към тези три елемента тя е добавила и женствеността. И точно този последен елемент определя посланието на колекцията –  “Комбинирайте смело, бъдете уверени и дръзки, мислете цветно и бъдете Жената, която би оставила траен спомен с изумителното си присъствие между околните!”, каза самата Ирина за Code Fashion.

А вие се насладете на част от колекцията, която е създала Ирина Червенкова за смелата и дръзка Жена:

        

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply