Аксесоарът, който ще ви осигури пълноценния сън, за който копнеете
Ако все още не сте го направили, време е да дадете шанс на маските за спане. Защо? Защото те не са просто красиви аксесоари, а приятно средство да си набавите пълноценния и здравословен сън, който заслужавате.

https://www.instagram.com/p/Bu5pNX3HrC-/

Най-очевидната причина маските за очи да са препоръчителна част от нашата нощна униформа е, че блокират светлината. Всеизвестен факт е, че в съзнанието ни е програмирана идеята за това, че когато е тъмно трябва да спим, а когато е светло – да сме будни. Това значи и че на колкото по-тъмно спим, толкова по-пълноценен е нашият сън.

Понякога дори лунната светлина огряваща спалнята може да бъде пречка за качествения ни сън, но маските за сън са насреща, за да ни помогнат да спим дълбоко и то по най-семплия и най-ефективен начин. А и със сигурност са по-евтини от плътни, тъмни пердета за прозорците в спалнята, които дори не постигат същия ефект.

Маските за сън са и лесен лек за безсънието. Освен че не пропускат светлина, те ни държат очите принудително затворени и по този начин ни ограничават от всички неща около нас, които могат да ни разсейват при заспиването. Те са и особено полезен аксесоар за хора, на които им се налага да работят вечер или такива, които обичат да дремват и през деня.

Още добри новини – освен, че подобрява нашия сън и съответно здравето ни, този аксесоар предпазва и кожата около очите. В дългосрочен план това е една добра инвестиция за всички, които искат да избегнат някоя друга бръчка и преждевременното остаряване като цяло.

https://www.instagram.com/p/BuVzfe7lwwF/

На пазара има безброй дизайни, включващи сладки животни, забавни писания, чаровни очички или просто изчистен, елегантен сатен. Колкото и да са пленителни, обаче, не трябва да забравяме, че най-важното е да се спрем на подходящата за нас маска.

С други думи, преди да си похарчите парите напразно и да се обречете на разочарование, се уверете, че купувате маска, която не е прекалено тясна или прекалено отпусната, или такава, която ви причинява какъвто и да е дискомфорт. В противен случай може да постигнете точно обратния ефект.

https://www.instagram.com/p/Bu36ZtHhFjb/

Маските за спане са решението за проблемите ви със съня и ключът към стилната визия на спяща красавица. Не са скъпи, не заемат много място, предлагат се в богато разнообразие от дизайни и подпомагат вашето здраве. Инвестирането в такава маска едва ли ще ви разочарова, затова не се колебайте, а изпробвайте този интересен и функционален аксесоар още сега.

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации