Герои в пандемията от COVID-19, отличени с кукли Барби
Куклите са част от програмата #ThankYouHeroes на компанията.

Компанията “Мател” пусна нова серия от популярните кукли в чест на шест от най-изявените жени в борбата срещу COVID-19. Целта е те да послужат като модели за подражание на малките момичета.

Барби почита първите реагиращи на COVID-19 с колекция от шест кукли „медицински модели за подражание“.


Компанията избра шест работници от цял ​​свят и проектира „единствени по рода си“ кукли Барби по техен образ.

Две от тях са от Съединените щати: медицинска сестра Ейми О’Съливан, която лекува първата известна в Ню Йорк пациентка с COVID-19 и лекарка Одри Сю Крус, която се бори с расовите пристрастия и дискриминацията по време на пандемията.

Круз работи в Медицинския център на Университета Лома Линда в Калифорния.

„Горди сме, че използваме нашата глобална платформа, за да споделим невероятните истории за устойчивостта и решителността на тези шест герои от реалния живот през такова предизвикателно време“, каза Лиза Макнайт, старши вицепрезидент и глобален ръководител на Barbie & Dolls, Mattel, в ексклузивно изявление за „Добро утро Америка“. „Издигайки своето лидерство и постижения чрез Барби, ние се надяваме да вдъхновим следващото поколение герои да продължат да вярват, че могат да бъдат всичко.“

Другите кукли са в чест на професор Сара Гилбърт от Великобритания, д -р Чика Стейси Ориува от Канада, д -р Жаклин Гьо де де Исус от Бразилия и д -р Кирби Уайт от Австралия.

Създателката на ваксината на AstraZeneca срещу новия коронавирус Сара Гилбърт се сдоби с кукла Барби със своя лик.

“Много е странно, че има кукла Барби, създадена като мое подобие”, казва Сара Гилбърт. Тя изразява надежда, че това ще накара повече момичета да се замислят за научна кариера.

По искане на Гилбърт компания “Мател” ще направи финансово дарение на неправителствената организация “Жени в науката и инженерството”.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации