Годишно модно ревю НХА Ден 1 (Видео)

„СПАСИ БЪДЕЩЕТО!!!”

Съществуването в материалния и нематериален свят създава предпоставки за множество хипотези и редица вероятни възможности. Появата на интернет и компютърните игри променя представата ни за личността, времето и пространството. Развиващият се технически прогрес оживява „със скоростта на светлината”. През последните години ние не само можем да говорим за електронно плащане, слънчеви батерии, автоматично отварящи се врати, роботи и летящи коли, но и те да са част от ежедневието ни, и скоро може би някой изкуствен интелект ще бъде най-добрият ни приятел. Теми като широкия космос, стъпване на Луната, глобално затопляне, замърсяването и глобализацията са отдавна познати за нас.

Основното послание на 2020 г. „Спаси бъдещето” е свързано с поглед към възможностите за едно по-добро бъдеще, примесено с високотехнологичните открития и разработки. Симбиоза между опазване на планетата и роботизирането. Задаване на много важни въпроси, свързани с бъдещето на човечеството.
2020 г. е наименована отдавна с „Бъдещето” много преди да станат реалност летящите коли или роботите. Ние всички имаме различни представи и мечти за това бъдеще и, колкото повече се доближаваме до него, става ясно, че ще трябва да се действа и редица неща в обществото трябва да бъдат поправени заради идните поколения.
Дали това важно събитие представлява нов старт или край, породен от замърсяването?
През 2020 г. ще открием важността на „новите гласове”, перспективите между различните поколения и света, където емоционалните ни нужди няма да могат да бъдат изразени чрез емотикона в смартфоните ни. Ще поправим счупеното, но ще запазим работещите механизми.
Това е годината, в която революционните действия ще дойдат под формата на осезаеми решения. Време е да спрем да мечтаем за бъдещето, а да започнем да го създаваме.
Устойчивост/ устойчив дизайн/ рециклиране/ трансформиране; Роботизиране – променяне на кодовете; Баланс между поколенията; Ново просвещение; Пост консумация/ следствие от свръхконсумацията; Загряване на глобалното затопляне; Бъдещето е чувстването. Това са едни от въпросите на които младите дизайнери от сепен бакалавър се опитват да дадат отговор.

В първата част на годишното модно ревю на специалност Мода към НХА също ще видите и работата на студентите от първи, втори и трети курс.

Събития

Свързани
Публикации