Да очакваме ли пенсионирането на модния гений Карл Лагерфелд?
Вече дълги години немският дизайнер ни омайва със своя талант и майсторските си дизайни. Но покрай седмицата на модата в Париж възникна въпросът, дали дизайнерът начело на Шанел не е пред пенсия

https://www.instagram.com/p/BrZ2QEvnWpD/

Освен, че ни зашемети с пищни облекла, тази година Карл Лагерфелд ни изненада и с нещо, невиждано досега – отсъствието му от дефиле на Шанел. Шокиращо за всички, модната икона не се появи на нито едно от двете модни ревюта в Париж тази седмица.

Като причина за необичайното явление бе посочена умората на немския дизайнер. А неговото място, представяйки колекцията за висша мода, зае директорката на студиото и дясна ръка на Лагерфелд, Виржини Виар.

https://www.instagram.com/p/Bs_HGiLl-9j/

Лагерфелд е смел, пълен с идеи и изпъкващ с личен стил, а неговата работа както за Шанел така и за други известни брандове заема почетно място в историята на модната индустрия. Освен, че е добър в това, което прави, дизайнерът обича работата си и, както сподели през 2015-та, никога не се е замислял за своето пенсиониране. Но имайки предвид първото в неговата история отсъствие от дефиле и факта, че е на 85г. възниква въпросът за това, дали да не очакваме и неговото оттегляне от света на модата.

Творчеството на Карл Лагерфелд е несравнимо, незаменимо и най-вече гениално. Затова и се надяваме събитията около последните дефилета на Шанел да са нещо временно и още дълго да се възхищаваме на креативните идеи на дизайнера.

https://www.instagram.com/p/Bs-bgVcFBrF/

 

Снимки: Instagram

 

Автор: Зорница Вълкова

Мода

Свързани Публикации