Диамантеното момиче Елена Бинева се сбогува със спорта
Елена Бинева прекратява кариерата си, но ще продължи да подкрепя отбора

https://www.instagram.com/p/BhCewVkhZrb/

Kогато говорим за спорт в България, винаги ще има един, който се отличава, защото сплотява, обединява и кара хората да се чувстват горди. Художествената гимнастика.

Следата, която сме оставили там е толкова ярка, че светът говори за „българската школа“, а поколения наши гимнастички са наричани „златните момичета“.

Ансамбълът ни, който извоюва бронзовите отличия на олимпиадата в Рио 2016 година, бе достойно заменен. Наследничките на световните шампионки  носят такава експлозия от емоции в публиката, че в залите по цял свят феновете на гимнастиката ги наричат „Кралици“, а прякорът им е „диамантените момичета“.

С пост във Фейсбук един от диамантите на отбора – Елена Бинева обяви, че след дълго лечение на травма прекратява състезателната си кариера, година преди игрите в Токио.

„След разглеждането на проблема от всички възможни страни, ние всички взехме единодушното решение, че е време да приключа спортната си кариера, в името на моето здраве, както и в името на успеха на нашия национален ансамбъл жени и в името на тяхната спокойна и концентрирана подготовка, която им предстои за Олимпийските Игри в Токио през 2020 година.“

https://www.instagram.com/p/BzLEUJkBurX/

„Бих искала да заявя на спортната общественост и нашите многобройни фенове, че преустановяването на спортната ми кариера не означава че напускам и загърбвам любимия си отбор… НАПРОТИВ!!! Ансамбълът, както и целия колектив могат да разчитат на моите съвети, опит, морална и емоционална подкрепа, както и на присъствието ми в залата през всеки един ден от техния тренировъчен процес!
Олимпийските Игри в Токио през 2020 година са една обща мечта, цел и амбиция, както за мен така и за всяка една моя съотборничка, колежка и приятелка и ако за тях моето присъствие в залата и в ежедневието е важно, то аз ще бъда до ТЯХ!!!… Ще продължавам да помагам, така както съм го правила и до сега, по време на моя възстановителен период, като дам всичко от себе си да вървят целеустремено, по най-добрият начин към осъществяването на нашата обща МЕЧТА – Олимпийските игри в Токио!“

https://www.instagram.com/p/BfJdyGrBk5O/

Целият текст можете да видите тук:

https://www.facebook.com/BGRGfederation/posts/2723741691029992?__xts__[0]=68.ARBujVdZXdxwPvtfpKQ4sn0lF8eyURAjByRtqHGFelVLMV2D4peyZEzI5wQxBFBAH0f4U1YFeCc_3lRnwbR3zk7yZJRqL5QSr1rYTAk1nUk_YqZGoUdhQD5t6jhV4FlVnCFLdrYOHSqw0a8t-jfl1vFGLMEHA57bIbDELTdKbuEfn4WB_G8WWq0vRQ4qb0a8yvU9H_qyE4DUmpIM6Ifrd_Mq4vXtaOC44cmUo6KRZ6OBLp1vCJ1AJUazj2la5Ihsb-NW7_Ge7-S2EYUSX7fW6tIk86LHnLzM-28mVLAKVFbNuo4NUohcmBSMeQpYxM71h3hUwdl6oeI4yiQvSV5dcyBxZg&__tn__=-R

Източник: Facebook, vesti.bg
Снимки: Instagram

Зорница Вълкова
Зорница Вълкова
Зорница Вълкова е амбициозен, млад журналист, с бакалавър по Журналистика от University of Westminster, Лондон. Писането е нейната първа любов, а модата - силна страст, която също е открила в ранна възраст. За нея най-важното е да се занимава с онова, което обича и да създава материали, които вдъхновяват. Тя е почитател на различните видове изкуства и запълва свободното си време с танци, фотография, писане и всичко, което разгръща нейната креативност.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Свързани
Публикации