Дизайнери отказват да облекат Биби Рекса за „Грами“ заради нейния размер
Няколко модни къщи предизвикват смут с отказа да облекат изпълнителката Биби Рекса за церемонията по връчване на наградите, която ще се състои на 10-ти февруари в Лос Анджелис

https://www.instagram.com/p/BsFQBs2H5sD/

Номинираната за най-добър кънтри дует и най-добър нов изпълнител, Биби Рекса, е смаяна от нежеланието на редица дизайнери да предоставят тоалет за наградите „Грами“ на жена с пищни форми. Разочарованието си тя изказва чрез видео в Инстаграм, съпроводено от текст, който гласи:
„Да не харесвате стила ми на обличане или моята музика е едно. Но не казвайте, че не можете да облечете някого, просто защото не е с размерите на манекенка. Насърчавайте жените да обичат телата си вместо да ги карате да се чувстват незначими заради своя размер дрехи. Ние сме красиви независимо от размера! Малък или голям! А моето дупе с размер 8 все пак отива на наградите „Грами“.”

https://www.instagram.com/p/Bs58lMqHtrk/

Във видеото младата изпълнителка обяснява случилото се и се обръща към всички дизайнери, който мислят, че жените с размери 6 и 8 не са достойни да носят облеклата им, с думите „не ви искам роклите“.

https://www.instagram.com/p/Bs6hsVOnvWd/

Случилото се, не само предизвика огромна доза неприязън, но и повдигна въпроса – до кога трябва да се притесняваме от формите си?
Не е нито новост, нито тайна, че представите ни за красота и нашата самооценка зависят до голяма степен от всичко онова, което виждаме из света на модата. От нездравословно слаби тела до обработена с фотошоп кожа, обаче, има много фактори, които от край време поставят нереалистични цели не само, но предимно за нежния пол… А ситуации, като тази, в която бе поставена Биби Рекса, само влошават нещата.

За щастие, в последно време, изкривените разбирания клонят към обрат и виждаме как постепенно пристъпваме към един нов период в модната история. Период, в който има равенство между различните размери и форми. В който реалното е идеално, а разнообразието е новото черно.

https://www.instagram.com/p/Bp415bVgWBO/

В 21-ви век светът на модата отваря вратите си към по-обширна аудитория, предоставяйки разнообразие на размери и форми. Все по-често така наречените плюс сайз модели се появяват по модни кампании и ревюта, а имена като Искра Лоурънс и Ашли Греъм смело обикалят медиите. В последните години се е увеличило и разнообразието от размери по магазините, както и броят на облекла за жени, които са “blessed in the chest”.

https://www.instagram.com/p/BsY6wfPgSXL/

Случката с Биби Рекса, обаче, показва, че все още не сме постигнали пълен обрат, но случващото се в света на модата ни уверява, че поне сме на прав път. А междувременно, нека не забравяме, че от свръхслаби до пищни, от ниски до високи, идеалите за красота непрестанно се менят и всеки опит да сме винаги в крак с тях означава да подлагаме тялото и психиката си под ненужен стрес.

Красотата на една жена не зависи от размера ѝ, а от нейното самочувствие и любовта ѝ към собственото тяло.С други думи, колко и да обвиняваме модната индустрия, промяната започва от нас самите. Нека я постигнем.

 

Снимки: Instagram

Автор: Зорница Вълкова

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации