Документалният филм за Michael Jackson: Жестоката истина или безпочвена клевета
Още преди официалния си дебют документалният филм за Michael Jackson „Leaving Neverland“ успя да привлече вниманието на всички и да предизвика огромен медиен бум и редица спорове. След премиерата по HBO разгорещеният дебат продължава.

Документалният филм на режисьора Дан Рийд, разделен на две части от по почти два часа, ни отвежда в имението на покойния Крал на поп музиката „Neverland“, което представлява детския свят-мечта. Интервютата с James Safechuck и Wade Robson, връщат лентата 30 години назад, когато двамата са се сближили с изпълнителя. Според историите на двамата мъже, които вече са женени с деца и на възраст между 30 и 40 години, именно тогава започват и продължилите с години действия на Michael Jackson, определящи го като педофил.

Независимо дали показанията на Safechuck и Robson коректно представят истината или не, едно е сигурно – филмът нанася силен удар върху имиджа на покойната легенда. Очаквано последва и бунт от страна на семейството, което съди HBO за 100милиона. Това, обаче, не попречва на телевизията да излъчи документалния филм както бе предвидено – на 3-ти и 4-ти март. Единственото, което им оставаше да направят е да пуснат два заснети на живо концерта на изпълнителя по същото време, когото бе и премиерата на документалния филм.

https://www.instagram.com/p/Bug3f_6gWkE/

Някои от феновете на изпълнителя също определиха версиите на двамата интервюирани за безпочвени клетви и демонстрираха несъгласието си заливайки социалните медии със снимки на Michael Jackson с печат „невинен“, негови цитати, факти от живота му и други. Съществува и сайт, посветен на неговата невинност.

https://www.instagram.com/p/Bu3in6chSkU/

От друга страна, много хора останаха възмутени от съдържанието на документалния филм и се обърнаха срещу Краля на попа, когото преди са почитали. Скандалите около продукцията на HBO се отразиха и на редица радиостанции, които отказаха да пускат музиката на Michael Jackson. Междувременно, от “Семейство Симпсън” отстраниха епизода с неговото участие.

Трети, повдигнаха въпроса за разграничаването на човека от изпълнителя. С други думи, те избират да не оставят породеното възмущение към Michael Jackson да повлияе на любовта им към музиката, с която той независимо от всичко ще остане в историята на тази индустрия.

https://www.instagram.com/p/BtMYdcngy39/

Това не е първото отправено към изпълнителя обвинение в педофилия. А имайки предвид, че неговият племенник набира средства за документален филм, който да се противопостави на „Leaving Neverland“, краят на този разпален спор едва ли ще настъпи скоро.

Снимки: Instagram

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации