Дочуто в Бургас: Една история за Свети Валентин, която не просто ме трогна, но и промени моя светоглед

Всяка година на 14-ти февруари влизам в социалните медии и се насищам с безбройните публикации по случай Свети Валентин. Сред тях има сладки истории, мили снимки на влюбени двойки, повтарящи се шеги, израз на неприязън и какво ли още не.

Тази година, обаче, една вдъхновяваща история успешно ме трогна, остави без думи и дори промени. Нея не намерих нито във Facebook, нито в Instagram. Чух я на живо и може би именно играта в гласа и блясъкът в очите на жената, която ми я разказа, ме накараха да я усетя толкова силно. Бързам да я споделя и с вас.

„Бях на около 40години… осъзнат и завършен човек. На 14-ти февруари денят беше слънчев и много приятен. Излязох в обедна почивка и главната улица беше пълна с хора. Двойки, които се държаха за ръце, жени с усмихнати лица и цветя в ръцете, младежи с балони… На много места имаше сергии с цветя. Изобщо цареше атмосфера на добро настроение, любов и романтика. И в този момент, вървейки, се почувствах някак празна. Стана ми наистина тъжно и грозно, че всичко това липсва в моя живот. Усетих потребността и нуждата да се почувствам по този начин, да усещам любовта и чувството да си изпълнен от вътре. Исках и аз да имам цвете. Отидох и си купих една много красива, голяма, тъмночервена роза, която ухаеше невероятно. Тогава осъзнах, че няма нужда някой друг да ми я подари, за да ме накара да се чувствам значима, пълноценна и смислена… и че най-важното е да обичаш себе си, да се чувстваш добре със себе си, да си си самодостатъчен. Този момент преобърна живота ми и от тогава започнах да обръщам повече внимание на себе си, да казвам „не“ на неща, които не харесвам и не искам да направя. Разбрах, че не е нужно да си в услуга на цялото човечество пренебрегвайки себе си. И това не само, че не ме направи по-лош човек, но и ме накара да се чувствам по-уверена в себе си и по-уважавана от хората около мен. Не ставаше дума за Свети Валентин, той просто беше малкото камъче, което преобърна усещането ми за живота.“

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации