Дочуто в Бургас: Една история за Свети Валентин, която не просто ме трогна, но и промени моя светоглед

Всяка година на 14-ти февруари влизам в социалните медии и се насищам с безбройните публикации по случай Свети Валентин. Сред тях има сладки истории, мили снимки на влюбени двойки, повтарящи се шеги, израз на неприязън и какво ли още не.

Тази година, обаче, една вдъхновяваща история успешно ме трогна, остави без думи и дори промени. Нея не намерих нито във Facebook, нито в Instagram. Чух я на живо и може би именно играта в гласа и блясъкът в очите на жената, която ми я разказа, ме накараха да я усетя толкова силно. Бързам да я споделя и с вас.

„Бях на около 40години… осъзнат и завършен човек. На 14-ти февруари денят беше слънчев и много приятен. Излязох в обедна почивка и главната улица беше пълна с хора. Двойки, които се държаха за ръце, жени с усмихнати лица и цветя в ръцете, младежи с балони… На много места имаше сергии с цветя. Изобщо цареше атмосфера на добро настроение, любов и романтика. И в този момент, вървейки, се почувствах някак празна. Стана ми наистина тъжно и грозно, че всичко това липсва в моя живот. Усетих потребността и нуждата да се почувствам по този начин, да усещам любовта и чувството да си изпълнен от вътре. Исках и аз да имам цвете. Отидох и си купих една много красива, голяма, тъмночервена роза, която ухаеше невероятно. Тогава осъзнах, че няма нужда някой друг да ми я подари, за да ме накара да се чувствам значима, пълноценна и смислена… и че най-важното е да обичаш себе си, да се чувстваш добре със себе си, да си си самодостатъчен. Този момент преобърна живота ми и от тогава започнах да обръщам повече внимание на себе си, да казвам „не“ на неща, които не харесвам и не искам да направя. Разбрах, че не е нужно да си в услуга на цялото човечество пренебрегвайки себе си. И това не само, че не ме направи по-лош човек, но и ме накара да се чувствам по-уверена в себе си и по-уважавана от хората около мен. Не ставаше дума за Свети Валентин, той просто беше малкото камъче, което преобърна усещането ми за живота.“

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Лайфстайл

Свързани
Публикации