Едно от най-скъпите вина в света е произведено в Унгария и струва $40,000
Обичате вино? Особено в края на напрегнат ден? Или пък в компанията на приятели в събота вечер? Не сте единствените. Но готови ли сте да платите десетки хиляди за само една бутилка?

Представяме ви 10-годишното, лимитирано, унгарско вино Tokaji Essencia, което струва почти колкото килограм злато. За разлика от другите вина, които ферментират в рамките на дни или седмици, ферментацията на Essencia продължава осем години, а за направата на една бутилка се използват повече от 180кг грозде, събирано на ръка.

Този трудоемък процес и фактът, че има едва 18 бройки от това вино, оправдават високата му цената. Тя възлиза на $40,000, класирайки го сред най-скъпите вина в света.

https://www.instagram.com/p/Bu3r5ahHNQI/

Производител на луксозното питие е Royal Tokaji- винарна във унгарския регион Токай основана през 1990-та година. Вече почти 30 години тя умело комбинира традиционни техники с модерни технологии и си е извоювала над 100 международни награди. А ето, че Royal Tokaji вече може да се похвали и като създателя на едно от най-скъпите вина в света.

www.royal-tokaji.com

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации