Звезда от New York Fashion week открива най-голямата фризьорска Академия в България

Амон Карвър е многократен носител на фризьорските Оскари NAHA. В неговите ръце красотата си поверяват звезди като Кейт Бекинсейл, Брус Сприйнгфийлд, Лейтън Мийстър, Маги Грейс, Мариан Кюрпанов

Творческият директор на луксозния американски бранд L`Anza пристига за втори път в България. и много други. По покана на водещата компания в индустрията на красотата в България Christian Of  Roma, Карвър ще пристигне на 7-и юни, за да проведе поредица от технически обучения и уорк шопове. Пред отбрани клиенти на L`Anza, Амон Карвър ще представи в детайли креативни визии за предстоящия летен сезон. Как се подготвя цялостен звезден стайлинг, печелил многократно най-престижните американски награди за фризьорство (NAHA) ще научат гостите на събитието. Dramatic  Sunglasses и специални аксесоари ще дадат завършен вид на всяка от визиите.

На 9-и юни, неделя от 17.30 часа в Галерия nOva art space София, на ул. Съборна 3, изискан ревю-спектакъл ще обедини фризьорското с изобразителното изкуство.  Амон Карвър и коафьорите от L`Anza Bulgaria Team ще представят най-новата поп-арт колекция „B.I.G. Style Collection by Ammon Carver”. В необичайното арт представяне участие ще вземат Златка Димитрова, Теодора Мудева и Габриела Василева. Водещ на събитието ще е любимецът на дамската публика – телевизионният водещ Илиян Любомиров. В атрактивна дискусия на тема поп-арт с именития журналист Кристина Патрашкова, той ще поведе гости и публика на едно вълнуващо пътешествие, в което присъстващите ще се потопят в магията на изобразителното изкуството, интерпретирана чрез фризьорството. Специално за събитието, гостите ще се насладят на атрактивна изложба на трима водещи автори в областта на pop art-а, които имат десетки реализирани самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Изложбата на Евгени Йонов, Ралица Стоицева и Румен Рачев ще включва живопис в стил pop art, съчетано с „живи пластики“ – модели, който ще презентират най-новите тенденции във модата. Дамският струнен квартет Интро ще насити атмосферата с музикални щрихи, които ще изпълнят пространството на най-новата художествена галерия в София.

Звездата от Ню Йорк, Амон Карвър, ще даде старт на още едно дългоочаквано събитие – откриването на Christian of Roma Academy. Творческото и професионално пространство е създадено от фризьори за фризьори и има за цел да вдъхновява и стимулира израстването на специалистите, избрали именно тази професия за свое поприще. Срещи с водещи имена във фризьорството, специализирани обучения в колористика, оформяне и стилизиране на коса ще бъдат само част от събитията, които ще привличат професионалисти от цялата страна в елегантното пространство на академията. Следвайки философията на L`Anza – Believe Inspire Grow, както и иновативните тенденции за личностно израстване и мотивация в бизнеса, специалисти от различни сфери ще се срещат с фризьорите, подкрепяйки ги по пътя на разгръщането на таланта и потенциала им.

 

Това не е училище за фризьори.” – заявиха от Christian of Roma Academy – „Това е пространство за споделяне на идеи, опит, знания и иновации. Годишно провеждаме над 120 обучения, които ни показаха, че в България има истински таланти в областта на фризьорството, които искат да достигнат нови хоризонти в професионалното си развитие. Създадохме Академията, за да им предоставим още повече възможности и познания, както в творчески, така и в бизнес аспект. Нашата ценност винаги са били хората. Те ни вдъхновяват да бъдем още по-гъвкави и иновативни и, надхвърляйки рамките на бизнеса, да предоставяме поле за развитие, усъвършенстване, израстване и мотивация на стилисти и коафьори от България, срещайки ги с водещите имена в бранша от цял свят.” – допълват от компанията.

 

 

 

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.