Инфлуенсър на месеца: @shukihalilova

След старта на партньорството между Code Fashion и RevTag, ви предлагаме второто от редица интервюта с Инфлуенсър на месеца. Те са модерни, високотехнологични и знаят как да привличат вниманието. Социалните мрежи са тяхната стихия и суперсила. Кой са най-известните инфлуенсъри у нас? Ще разберете!
Интервю за RevTag с Инфлуенсър на месеца – Шуки Халилова

Как станахте инфлуенсър? Това случайност ли беше, или постигната цел?

От доста време проучвах темата за инфлуенс маркетинга. Честно да си призная, нямах идея откъде трябва да започна. Предложението на РевТаг беше изненада за мен, но определено беше в точния момент. Мога да кажа, че това е работата, която върша с най-голямо удоволствие. Има си и трудни страни, но определено си заслужава.

Превръщането в инфлуенсър промени ли начина Ви на живот? Как?

Да, в известна степен. Когато знаеш, че огромна аудитория те следи, трябва максимално да се опитваш да даваш всичко от себе си. И когато търсиш красиви неща за снимане, неусетно започваш да виждаш хубавото във всичко около теб, а това те прави още по-позитивен човек!

Освен влиятелен инфлуенсър, Вие сте и майка на две прекрасни дечица! Често споделяте снимки с тях – смятате ли, че именно и заради това хората толкова Ви харесват и Ви се радват? 

Благодаря ви! ❤ О, сигурна съм в това. Те са моите четирилистни детелинки и без тях не мисля, че бих постигнала този успех. Те са много позитивни деца,  харесва им да се снимат и мисля, че сме страхотен екип!

Колко често правите снимки за своя профил? 

Снимки правя всеки ден – и то много! (смее се) Обожавам да снимам всичко около мен, но публикувам само малка част. На ден по 1-2 поста са достатъчни.

Кои са любимите Ви места за снимки?

“Моят дом, моята крепост” – любимото ми място е домът ми. Тук мисля, че се получават най-реалните и смислени снимки. Но и навън стават страхотни снимки. Най-важното е да се подбере подходящ фон, декор и светлина.

Какво Ви вдъхновява?

Вдъхновяват ме децата ми, красивите неща и любовта, естествено. Когато изпитвам силни чувства, видя красиво място или сладка усмивка, появява се желание да направя снимка. Обожавам да преглеждам стари снимки и да съпреживявам емоциите.

Как решихте да споделяте толкова голяма част от живота си с толкова много непознати хора?

От години правя снимки и имам профили в социалните мрежи. За мен е ежедневие да качвам снимки. Получавам много положителни съобщения, хората се радват на красивите неща. Много често се случва да ми споделят лични неща, да търсят съвет, препоръка. Непознати или не, усещам, че преживяват заедно с нас всеки празник, красив ден, жест… 🙂 И все пак, колкото и да изглежда, че споделям голяма част от живота си в социалните мрежи, по-голямата част от него си запазвам в личния архив. Всичко е хубаво, когато е премерено.

Как протича типичен ден за една мама-инфлуенсър?

Кафе – задължително!, закуска, разходка, време за игра, обеден сън за децата, чистене за мама, приготвяне на вечерята, посрещане на татко, вечеря. По същия начин, както при останалите майки. А между всички тези задължителни мероприятия се включват и правенето на снимки и сторита.

Споделете ни някоя смешна/странна случка от опита ви като инфлуенсър.

Оо, смешните случки с две деца са доста. Трудно е да се заснеме красив кадър. Много често се правя на маймуна, за да ги разсмея. Когато снимките са у дома, няма кой да ни види. Но когато са навън – представете си гледката отстрани! (смее се) Но в името на определена кауза, всичко е позволено.

Съвместима ли е работата на инфлуенсъра с “нормална” работа? Занимавате ли се с нещо друго, освен инфлуенсърството?

Оо, да. Стига да умееш да разпределяш времето си правилно. Особено за начинаещ инфлуенсър. 🙂 Поддържам онлайн бутик за дрехи, съвместно със сестрата на съпруга ми. Педагог и логопед съм по професия. Но на този етап основната ми работа е “мама”. Всичко останало е хоби.

 

 

 

Интервюто взе Лора Добрева

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.