Лондон се готви за първия в света 360-градусов басейн
„Infinity London“ – проектът, който ще вдъхне живот на или най-готиния или най-ужасяващия басейн в света

https://www.instagram.com/p/BygBMUkij8j/

Представяте ли си да плувате в басейн, пълен с 600 литра вода, извисяващ се на 220 метра над Лондон, с прозрачни стени и под? Ние – не, но креативните умове от Compass Pools не просто си го представят, а и имат желанието да превърнат тази шокираща идея в реалност.

https://www.instagram.com/p/BybTcyGgAFN/

‘Infinity London’ е планиран като пет-звезден хотел, висок около 220метра /55 етажа/. Той, обаче, няма да е „поредният лондонски небостъргач“, а сградата с първия в света басейн с 360-градусова гледка.

https://www.instagram.com/p/BybZVnBn3QA/

Зад тази интересна идея стоят архитектът Alex Kemsley и Compass Pools.

„Архитектите често идват при нас с желанието да проектираме такъв тип басейни, но рядко имаме думата относно цялостния дизайн на сградата, защото обикновено басейните се добавят впоследствие. При този проект, обаче, започнахме с басейна и след това си зададохме въпроса „а сега как да сложим сграда под това?“. Когато проектирахме басейна, не искахме нищо да попречи на гледката както отстрани, така и отдолу.“

– Alex Kemsley

Като част от проекта е предвидена и специална система, която да осигури постоянен контрол върху температурата на водата, както и такава, която да предотврати издухването на водата от вятъра.

https://www.instagram.com/p/BycqjuXi3VD/

Все още няма посочена локация, но ако проектът бъде одобрен, строежът на сградата може да започне още през 2020г., вдъхвайки живот на първия в света басейн с 360-градусова гледка.

https://www.instagram.com/p/Byh0PaDBCj4/

Снимки: Instagram

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации