Луди по луничките

Светът е полудял по луничките и ако нямаш честта носа ти да е обсипан с “англеските целувки”, както ги наричат някои, няма страшно…

Имам приятелка, която откакто откри фон дьо тена в тийнейджърска възраст, подновява слоя грим на носа си на час-два, за да е сигурна, че нито една луничка няма да се вижда… Имам и друга приятелка, която толкова й завиждаше за луничките, че лятото си ги “рисуваше” с индийска къна…

А какво всъщност са те?

Луничките са петна по кожата, които са с по-тъмен цвят.  Появяват се в резултат на клетъчно изменение на кожата, с повишено производството на меланин и пигмент. Обикновено хората със светла кожа, червеникава коса и светли очи са предразположени към тях, но се срещат и при останалите. Често са наследствени и се увеличават при излагане на слънце без защита.

Каквато и да е причината за появата им, очевидно човечеството се дели на два основни типа хора – тези, които мразят лунички и тези, които ги намират за ужасно сладки и дори секси.

https://www.instagram.com/p/B0WtZquF_Bw/

След като съвсем прясната г-жа Бийбър си ги показва с удоволствие, сега светът съвсем ще полудее по тях, сигурни сме.

Ето и кои други звезди с удоволствие си “носят” луничките:

https://www.instagram.com/p/BwPuXfbAFg5/

https://www.instagram.com/p/BydDk4Pg2td/

https://www.instagram.com/p/ByHP5oqBoYD/

https://www.instagram.com/p/Bsk7-NHBhdJ/

https://www.instagram.com/p/BwXsKzrn015/

https://www.instagram.com/p/Bx-rcp-HVzw/

https://www.instagram.com/p/BvcOabbgUeH/

А ето и как да се сдобиеш и ти с лунички, без да изгаряш на слънцето:

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.