Най известното яйце в света е част от кампания за психичното здраве
Преди броени часове, бе разкрита мисията на яйцето, което успешно избута Kylie Jenner от първото място за най-харесвана снимка в Instagram. Стана ясно, че прочутата снимка на обикновено яйце е част от кампания за психичното здраве.

https://www.instagram.com/p/BtPBdoGg5EI

В акаунта @world_record_eggима общо пет снимки, на всяка от които яйцето изглежда все по-напукано. Точно месец след първата публикация, бе качен и клип, който обяснява постепенната деградацията в предходните снимки.

Според видеото, яйцето е под стрес, породен от социалните мрежи, и призовава всички, които се чувстват под някакъв психически натиск, да не се притесняват да говорят открито за това и да потърсят помощ. Описанието на самата публикация гласи: „Чувствам се толкова по-добре сега [след като споделих]. Ако и вие сте под натиск посетете talkingegg.info, за да научите повече.“

https://www.instagram.com/p/BtdYQwincYv/

Само за един месец, яйцето събра над 10 милиона последователи и над 52 милиона харесвания на първата качена снимка. Така то постигна първоначалната си цел – да постави нов рекорд за най-харесвана снимка в Instagram, лишавайки Kylie Jenner от тази чест. И то още на деветия ден от появата му.

Сега, обаче, стана ясно, че яйцето е повече от поредната борба за популярност в социалните медии.

https://www.instagram.com/p/BsOGulcndj-/

Снимки: Instagram

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации