Най-скъпата чаша чай във Великобритания
Уникално изживяване под прозорците на кралицата, за което ни разказват колегите от pochivka.blitz.bg:

За никого не е тайна, че британците приемат твърде сериозно пиенето на чай. Сега и хотел в Лондон се е посветил изцяло на това да изведе сервирането на ободряваща напитка до нови висоти. Мястото е известно с това, че там можете да пиете най-скъпата чаша чай в цяла Великобритания, съобщава Си Ен Ен.

The Rubens at The Palace, който се намира точно до Бъкингамския дворец в сърцето на Лондон, сервира чайник с рядък бленд за 620 долара или около 200 долара за чаша. Произведен във високите части на Шри Ланка, чаят “Golden Tips” е събиран на ръка от експерти събирачи и е сушен на сатенено платно, което прави пъпките от сребристи в златисти.

https://www.instagram.com/p/BzyEnbfj15m/

Супер скъпият чай може да се намери само в The Rubens, където клиентите могат да го пият докато гледат към бившите кралски конюшни на Бъкингамския дворец.

Описван като „изключителна течност с гладка, лека и пивка текстура с нюанси на плодови нотки“, “Golden Tips” се произвежда в сътрудничество със специалисти в търговията с чай.

Една кана чай може да бъде поръчана заедно с кралското следобедно чаено меню на хотела, когато излиза на човек около 55 долара.

https://www.instagram.com/p/B0Q04QLBZ-x/

След като се поръча, сервирането включва нещо като кралска церемония, която най-вероятно е причината за умопомрачителната цена.

С помощта на пинсети се вземат листата и се „мерят прецизно“, след това чаят се вари в натурална минерална вода, след което се налива с помощта на специален сребърен комплект за чай. Клиентите са съветвани да го изпият преди да опитат който и да е от сандвичите или сладкишите, за да усетят плътния му вкус.

https://www.instagram.com/p/B1E1xoZBAsD/

И макар 620 долара за кана да изгледжда ужасно скъпо, в миналото “Golden Tips” се е продавал за много повече. През 1891 година половин килограм се е продавал за сума, равна в наши дни на 1500 долара.

Снимки: Instagram

Източник: pochivka.blitz.bg

Мода

Свързани Публикации