Най-скъпият букет в света струва £20.000
Все пак нищо не казва обичам те както £20,000 за букет от рози, диаманти и 24-карата злато.

https://www.instagram.com/p/Btf2fvSg2B-/

В последно време ‚вечните‘ цветя се превръщат във все по-нашумяла мода. Те представляват живи растения, които вследствие на иновативна обработка не менят вида си с години.

Endura Roses е една от най-големите английски компании, произвеждащи именно такива цветя. Те предлагат пищно разнообразие от рози аранжирани по най-различни, креативни начини. От стъкленица в стил „Красавицата и звярът“ до роза в цветовете на дъгата – сигурни сме, че има по нещо изящно за всеки вкус.

https://www.instagram.com/p/BoRlLXBDtXE/

Освен със разнообразие от аранжировки, Endura Roses могат да се похвалят и с най-скъпия букет в света – “The Cullinan”. Той носи името на най-големия известен диамант в света – „Кулинан“, тежащ цели 621,2 грама.

Букетът се състои от черни хортензии и поне 100 рози. Сред тях има шест рози облечени в 24-каратово злато, няколко ръчно направени във формата на сърце  и изключително редките и най-скъпите в света рози Жулиета.

Изглежда, че всичко това не е достатъчно, затова обемният букет е поръсен с диамантен прах и има два истински диаманта скрити в себе си – 0.5 и 0.3 карата.

Трайността на това изключително скъпо произведение на изкуството се предполага да варира между 3 и 5 години. Ако бъде поставен в стъкло, обаче, този единствен по рода си букет ще остане за цял живот.

https://www.instagram.com/p/BtTW4pIAvnw/

Ето че дори цветарската индустрия има с какво да ни изненада. Така че при следващото си влизане в цветарски магазин внимавайте с репликата „Цената няма значение“, защото има. Особено, когато цената на букета се равнява с тази на един малък апартамент или нова кола.

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации