Най-черният черен часовник
Първият в света часовник с турбийон, чийто циферблат наподобява бездънна яма, ще ви струва скромните 75 000 долара

https://www.instagram.com/p/B5vVbf4Fjx1/

Швейцарският производител на луксозни часовници H. Moser & Cie неведнъж е впечатлявал с атрактивните си дизайни. В началото на миналият януари например, те ни представиха Moser Nature – часовникът, които ни напомня за общото между времето и природата, а именно тяхната неизмерима стойност.

https://www.instagram.com/p/BsdhygmFErE/

Тази година обаче, отново благодарение на H. Moser & Cie, вниманието ни е насочено към най-новият часовник, чийто циферблат е потопен във Вантаблек – най-черното черно познато на човечеството.

https://www.instagram.com/p/B5oMSGgFbD7/

Освен, че впечатлява с мистериозният си дизайн, часовникът “Endeavour Tourbillon Concept Vantablack” е първият в света, който комбинира Вантаблек – най-тъмния материал на Земята, който може да абсорбира над 99% от светлината, и турбийон – устройство, което елиминира влиянието на земното притегляне върху точността на часовника.

https://www.instagram.com/p/B5ptMdvFsTg/

Интересното при този модел е, че създава впечатлението, че турбийонът сякаш плава в бездънна бездна. Междувременно, красивата каишка и всички изпипани до последния детайл елементи от дизайна, допринасят за изключително стилния и луксозен вид на часовника.

https://www.instagram.com/p/B5ssTnyFZRR/

От лимитираният часовник са налични едва 50 бройки, а онези, които искат да се сдобият с една от тях, ще трябва да си приготвят 75 000 долара.

https://www.instagram.com/p/B5qUsmhl530/

Това не е първият път, когато марката докосва дизайните си до Вантаблек. През 2019 от H. Moser & Cie ни представиха модели със злато, сребро и дори с камъни. Всеки от тях има стилна, кожена каишка в черно и циферблат в още по-черно.

https://www.instagram.com/p/BvWgEn0FBjB/

https://www.instagram.com/p/BvtQvsblafe/

https://www.instagram.com/p/B4SclyxlA4n/

https://www.instagram.com/p/BzfviOGIBFt/

https://www.instagram.com/p/B3MurCgIdqG/

https://www.instagram.com/p/B3KFaTCIZyY/

Снимки: Instagram

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации