Новият френски маникюр: Над 20 актуални идеи, с които да разчупим класиката

Ако сте почитатели на френския маникюр, но все пак обичате и да разнообразявате и изпъквате, имаме страхотни новини – той отново е сред най-актуалните предложения за сезона, но този път – по-интересен и по-вълнуващ от всякога

Стилен, изискан и с дъх на минималистична женственост, френският маникюр е подходящ за всяка възраст и всеки повод. Той е класика, която завинаги ще остане сред най-любимите на дамите. Доказателство за това е фактът, че за пореден път този дизайн умело се намества сред най-актуалните предложения за идния сезон. Този път обаче – още по-интересен и атрактивен.

https://www.instagram.com/p/B3sWF4Vnqw_/

По време на прехода към есенно-зимния период, всички прилежно обновяваме списъците си с актуални идеи и всичко, счинато за must-have през този сезон. Когато става дума за маникюра, една от челните позиции заемат по-цветните и атрактивни разновидности на класическия френски маникюр, или с други думи – новият френски маникюр.

Любимият дизайн на много дами включва красива бяла линия на върха на нокътя и нежни и неутрални нюанси за основа – розово, кремаво и всеки цвят, който може да бъде определен като телесен. През 2019-та обаче, изчистеният вид на френския маникюр не е задължителен. Напротив – неговото място са готови да заемат купищата свежи комбинации, които не само се сдобиват с все по-голяма популярност, но и са способни напълно да изместят класиката.

Напоследък виждаме все повече цветове, шарки, украси и форми и, честно казано, изключително много ни допадат. Именно затова, днес ще обсъдим елементите от класическия френски маникюр, които можем да разчупим, и ще разгледаме над 20 идеи, които да ни вдъхновят да го направим още днес в името на красивите нокти, които заслужаваме:

Цветът на линията

Представите за френски маникюр на повечето от нас са ограничени до неутрално лакирани нокти с тънка, но забележима бяла линия в горния край. Това, обаче, далеч не е единствният дизайн, с който можем да се поглезим.

В днешно време все по-често срещани са искрящите цветове, пищните шарки и комбинациите от различни нюанси, които умело изместват класическото бяло. По този начин, всяка дама има възможността да се сдобие с красив маникюр, който перфектно олицетворява собствения й уникален стил:

https://www.instagram.com/p/B3s5MLLF5Uu/

https://www.instagram.com/p/B3pTCD6pnYQ/

https://www.instagram.com/p/B3tbih-gACB/

https://www.instagram.com/p/B3qLdaRjfSb/

https://www.instagram.com/p/B3sLy2UgCJI/

https://www.instagram.com/p/B3r0FevhLp_/

https://www.instagram.com/p/B3rv6ObFYBv/

https://www.instagram.com/p/B3q_bZIFiIq/

https://www.instagram.com/p/B3pc4e-p3L9/

 

Цветът на основата

Неутралните цветове са изключително женствени, изискани и красиви и перфектно подчертават типичната за френския маникюр горна линия. За да си набавим различна и запомняща се визия, обаче, трябва да се осмелим да изневерим на телесната гама. В зависимост от собствените ни предпочитания, можем да заложим на нещо златно, сребърно, тъмно, матово или пък искрящо:

https://www.instagram.com/p/B3qkb0Mlctm/

https://www.instagram.com/p/B3sTwDKjc8I/

https://www.instagram.com/p/B3pbuwAiYh0/

 

Позицията на очертаващата линия

Най-основният елемент при класическия френски маникюр е правата черта, която минава по горната част на нокътя. Тя обаче, може да бъде позиционирана както отстрани, така и отдолу, постигайки същия стилен и минималистичен резултат, но по нов и атрактивен начин.

Междувременно, формата на самият нокът може да бъде овална, квадратна или пък остра, което допринася за една още по-богата гама от разновидности: 

https://www.instagram.com/p/B3tWQ0KiDf9/

https://www.instagram.com/p/B3tBzHuJ6EL/

https://www.instagram.com/p/ByKM7gxnVIN/

https://www.instagram.com/p/B2UQ5UUpXH8/

https://www.instagram.com/p/B3IThSrnNbX/

 

Формата на линията

За да изпъкнем по свой собствен уникален начин, можем да променим не само цвета и позицията на класическата линия, но и формата й като цяло. А и защо да се ограничаваме до една единствена, когато можем да изпъкнем с две, три или повече и да ги направим още по-забележими, комбинирайки няколко различни цвята:

https://www.instagram.com/p/B3VoKPNgSpB/

https://www.instagram.com/p/BBNSYUZOgPI/

https://www.instagram.com/p/BonIjPIhBxR/

 

Украса

Последно, но не и на последнюю място, напомняме, че когато крайната ни цел е атрактивен маникюр, добавянето на интересна украса никога не е лоша идея. Напротив, щипка блясък или пък привличащи вниманието рисунки умело могат да променят цялостния облик на ноктите ни и да разчупят представите ни за френския маникюр:

https://www.instagram.com/p/B3ssOAUHHWf/

https://www.instagram.com/p/B3pi1Owno_s/

Снимки: Instagram, Getty

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.