Олимпийската шампионка Мария Гроздева с пореден грандиозен успех
Най-успешната българска състезателка по спортна стрелба и президент на Българския стрелкови съюз, Мария Гроздева, завоюва световната купа в дисциплината 25 метра спортен пистолет в Пекин, Китай. Така тя се сдоби и с квота за Олимпийските игри, от които вече има два златни и три бронзови медала, както и с честта да бъде първият български спортист, който ще участва на 7 олимпиади.

След като спечели световната купа в дисциплината 25 метра спортен пистолет., на 46-годишна възраст Гроздева си гарантира квота за летните игри в Токио през 2020 г. Надпреварата се проведе в Пекин с участието на почти всички водещи състезателки, а сред участничките бяха и още две българки – Антоанета Бонева, която завърши 18-та и Мирослава Минчева, която финишира 44-та.

Честито на българската гордост за поредния огромен успех!

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации