Първият подводен ресторант в Европа отвори врати
“Under”е първият в Европа и най-големият в света подводен ресторант. Преди броени часове той отвори врати за първи път.

Атрактивният подводен ресторант се намира в Норвегия и съвсем скоро ще приветства и първите от хилядите клиенти, които са резервирали места за месеци напред. Той прилича на голяма бетонова тръба, потопена в Северно море, а името му не значи само „под“, но и „чудо“ на норвежки.

Instagram will load in the frontend.

Конструкцията, дело на норвежката архитектурна фирма Snøhetta,е направена така, че да издържи на много тежки условия и с времето да бъде възприета от заобикалящия я подводен свят като естествена част от него.

Дизайнът на голямата зала, скрита под водата, включва масивни прозорци, които предоставят на посетителите гледка, варираща спрямо сезоните и метеорологичните условия.

Instagram will load in the frontend.

Ресторантът може да се похвали с разнообразно, луксозно меню. Макар похапването там да е скъпо удоволствие, то несъмнено си заслужава. Все пак не ни се случва всеки ден да се храним под вода с възхитителна гледка към морския свят.

Instagram will load in the frontend.

Снимки: Instagram

Александра Томова

Автор

Свързани Публикации