Радослава Лазарова на сцената на SFW AW 2019/2020
Радослава Лазарова представя булчински и официални рокли по време на есенното издание на софийската седмица на модата

Радослава Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“ и носител на „Златна игла 2019“ на Академията за мода в категория „Най-добър млад дизайнер“, ще представи своите най-нови творения на сцената на Sofia Fashion Week AW 2019-2020 на 18 септември. Талантливата дизайнерка, която дебютира по време на седмицата на модата в София през пролетта на 2018-та година, бързо се наложи като оригинален и търсен творец на официална и булчинска мода.

По време на предстоящия моден спектакъл Радослава Лазарова ще представи официални рокли, подбрани специално за събитието, както и част от новата си булчинска колекция Reflections 2020 („Отражения”). За отличителния творчески почерк на младата дизайнерка са характерни – смели конструктивни решения, женствени силуети, интригуващи съчетания на цветове, материи и декоративни елементи.

По отношение на силуетите създателката на модна къща „Блинк“ залага на многообразие както в различните конструктивни срязвания, така и в разнообразните дължини и многопластови поли. Силуетите са тип „русалка“, „принцеса“ и А-линия. Ръчно моделираните кройки създават обеми в артистични съчетания, плохи, комбиниране на „плътно и прозрачно”. Корсетите са в два варианта –  олекотени прозрачни и плътни, които оформят изящна женствена талия.

Акценти в колекция Reflections 2020 са: авторската дантела, ефектът „рисунка върху тялото”, флоралните и фигурални елементи в симетрични и асиметрични композиции. Друг акцент при булчинските рокли са спортноелегантните елементи както в кройките, така и в детайлите: вертикални линии, джобове, мрежести елементи, прозрачност.

Характерно е наслагването на многопластови прозрачни материи. Използваните материи включват: тафта, копринен шифон, копринен тюл, висококачествен руски сатен, дюпон, органза с матов ефект и специфичната за модна къща „Блинк“ – авторска дантела, създадена по дизайн на Радослава Лазарова. Подбраните цветове са: слонова кост, екрю, телесно и нежни нюанси на розово – пудра и пепел от рози.

Украсата на роклите е в унисон с вдъхновението на дизайнерката от красивото сияние на залеза и нежните отблясъци на скъпоценни камъни и материи, като включва: нежни полупрозрачни кристални мъниста, цирконии, пайети, 3D флорални елементи и точки.

Дизайнерката акцентира също на роклите две в едно, ръчно изработени елементи и моделирани набори, голото рамо, дълбоките и V-образни деколтета, голите гърбове и високата талия.

Снимки:

  1. Радослава Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“.
  2. – 5. Елисавета Гарева във фотосесия с рокли от колекция Reflections 2020 на модна къща „Блинк“ с дизайнер Радослава Лазарова.
  3. Саня Борисова с рокля на модна къща „Блинк“ от колекция Womanity Prom 2019, фотосесия в Националната опера и балет.
  4. Вероника Стефанова с рокля на модна къща „Блинк“ от колекция Womanity Prom 2019.

Фото: © Ивомир Пешев

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации