Смела, страстна и силно контрастна – новата колекция на Jacquemus заслужава специалното ни внимание
Френската седмица на модата вече е в разгара си, a заедно с нея започна и поредният поток от вдъхновение в един от най-модните месеци в годината. До момента редица дизайнери успяха да грабнат вниманието ни с креативност, а най-новото попълнение в списъка е Jacquemus.

https://www.instagram.com/p/BuUdVgkhsIG/

Единственото толкова интересно, колкото новата колекция на френския лейбъл Jacquemus за есен/зима 2019 бе ревюто, на което тя бе представена. От креативните покани побрани в миниатюрни чантички до интригуващия декор, модното дефиле на Jacquemus безспорно успя да изпъкне.

https://www.instagram.com/p/BuRb1ZTBVH2/

Ето кои бяха и ключовите елементи:

ДЕКОР

Още преди моделите да пристъпят на подиума, дизайнерът ни предразполага с изключителен декор. За това свое ревю той ни пренася на площада “Place Jacquemus” на малко градче в южна Франция. Гостите са заобиколени от различни магазинчета и цветни къщи със симпатични балкони, на които са простряни дрехи. Приятната гледка и уютната атмосфера превръщат дефилето в идеята за една мечтана дестинация.

https://www.instagram.com/p/BuUdVpLBrsz/

https://www.instagram.com/p/BuVjX46lhUf/

ЧАНТИ

Тенденцията с нетипичните по размер чанти започна отдавна и винаги има с какво ново да ни впечатли. Simon Porte  Jacquemus, обаче, пренася този тренд на следващото ниво с чантичка, достатъчна да побере единствено мотивацията ни да станем от леглото в понеделник сутрин… и може би няколко монети. И все пак, намираме чантичките „Mini Chiquito“, побиращи се в дланта, за също толкова абсурдни, колкото и изкушаващи. С други думи – „Нямам представа какво бих могла да побера в нея, но трябва да я имам сега и веднага.“

https://www.instagram.com/p/BuUshdIggsW/

https://www.instagram.com/p/BuUUxGWBIrU/

https://www.instagram.com/p/BuTMAOaltT0/

https://www.instagram.com/p/BuVl0svAMI-/

https://www.instagram.com/p/BuVmdqxgh_P/

https://www.instagram.com/p/BuUUxGWBIrU/https://www.instagram.com/p/BuTMAOaltT0/

https://www.instagram.com/p/BuUUxGWBIrU/https://www.instagram.com/p/BuTMAOaltT0/

ОБЕЦИ

Към списъка с ‘must-haves’ се прибавят и обеците от дефилето на Jacquemus. За разлика от дрехите, които са и семпли и екстравагантни, и чантите, които са и огромни и мънички, обеците от колекцията следват един и същ принцип – на обем и екстравагантност. И тъй като с подобен аксесоар, няма особено значение дали остатъкът от тоалета ви е „уау“, инвестицията безспорно си заслужава.

https://www.instagram.com/p/BuVwVMoBwC0/

https://www.instagram.com/p/BuUiXknA47-/

https://www.instagram.com/p/BuUh0AIg3ei/

https://www.instagram.com/p/BuVivbtBZQR/

ОБУВКИ

Jacquemus е известен с обувките с интересен ток – детайл, в който много се влюбиха още от първия поглед. Тези екстравагантни и артистични модели, обаче, липсваха от текущата колекция на дизайнера. Той решава да поеме в съвсем различна насока, след като вижда, че много търговски вериги копират дизайните му.

https://www.instagram.com/p/BuV5IeUhAep/

https://www.instagram.com/p/BuU3TAIgTL1/

https://www.instagram.com/p/BuU4Sq6AKqG/

https://www.instagram.com/p/BuVp3H7HhyS/

ЦВЕТОВЕ И ФОРМИ

В тази колекция дизайнерът ясно се противопоставя на типичните за студения сезон цветове. Сред облеклата има свежи и искрящи нюанси на синьо, оранжево, зелено, червено, жълто и цикламено, които да ни заредят с нужната доза настроение. Всизко това е балансирано с класическите бяло, черно и бежово.

Още по-голямо разнообразие се крие и във формите на визиите от ревюто. Някои са подходящи за жени с по-държик стил, други за любители на семплото, но всички те са обемни и интересни, което би придало на всяка дама увереност и стил.

https://www.instagram.com/p/BuVj7-OA_7P/

https://www.instagram.com/p/BuVkRaqgQPd/

https://www.instagram.com/p/BuVjDZAgVq-/

https://www.instagram.com/p/BuVi8T8A_Al/

https://www.instagram.com/p/BuVjTQ1AD1X/

https://www.instagram.com/p/BuVjlvFghvd/

https://www.instagram.com/p/BuUjgsYAveL/

https://www.instagram.com/p/BuVkDbhADEb/

https://www.instagram.com/p/BuVj1xpgXWw/

Цялата колекция можете да разгледате тук.

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации