Студент по мода от лондонски университет покори света за броени часове
Все повече таланти застават под светлината на прожекторите, за да ни покажат, че модата е вдъхновяващо изкуство, а креативността на дизайнерите – безгранична. Един от тях е Fredrik Tjærandsen – студентът по мода, който за отрицателно време завладя сърцата на безброй хора по света със своите балонени рокли.

https://www.instagram.com/p/ByISrhpg8ij/

https://www.instagram.com/p/ByN3WihgWJc/

Най-новото попълнение в списъка със спиращи дъха дефилета е това на студента от лондонския университет Central Saint Martins, Fredrik Tjærandsen.

https://www.instagram.com/p/ByN3Hrcgwtm/

На ежегодното университетско дефиле студентът от Central Saint Martins представи общо осем дизайна. Те са обединени в колекцията „moments of clarity“ /моменти на яснота/, вдъхновена от човешкото самоосъзнаване.

https://www.instagram.com/p/ByI7fc1A-T2/

Повечето от визиите представляват огромни цветни балони, които след изпускане на въздуха в тях се трансформираха в рокли и поли повреме на самото шоу.

https://www.instagram.com/p/ByN33b9gYps/

https://www.instagram.com/p/ByI8RVIA3_M/

Междувременно, други дизайни изпъкнаха с пищни балонени ръкави.

https://www.instagram.com/p/ByKb6zwg91G/

Всяко от облеклата е направено от естествена гума, доставена от Шри Ланка и е напомпано непосредствено преди шоуто. Изпълването на отделните балоните с въздух отнема на Tjærandsen между 10 минути и един час.

https://www.instagram.com/p/ByKc7xzgLPZ/

С тази впечатляваща колекция Tjærandsen закри ежегодното университетско шоу и си извоюва наградата на L’oréal за професионален млад талант.

https://www.instagram.com/p/ByKclw6AeSi/

Креативният талант остави без думи не само всички присъстващи, но и много хора по целият свят, които се потопиха в неговото изкуство с помощта на социалните медии. След незабравимото му модно шоу, младият дизайнер се сдоби със завидно, но заслужено медийно внимание и огромна популярност в интернет пространството.

https://www.instagram.com/p/ByI8AnCgwhk/

https://www.instagram.com/p/ByKdgChgkEs/

https://www.instagram.com/p/ByKmidBgGrk/

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации