Създадоха кукла Barbie в чест на великия David Bowie
Представиха кукла вдъхновена от и поствена на единствения и неповторим David Bowie

https://www.instagram.com/p/BzyyN_SHg1t/

Компания Mattel пусна най-новата си Barbie на пазара. Лимитираната колекционерска кукла е вдъхновена от David Bowie и създадена в чест на 50-годишнината от издаването на хитовия му сингъл “Space Oddity”.

Куклата, моделирана по емблематичното алтер его на David Bowie, Ziggy Stardust, е облечена със скафандър в черен и червен металик, носи червени ботуши с платформи и има емблема на челото. На цена от 50 долара, тази атрактивна Barbie отдава почит на образа на Bowie, създаден през 1971 година.

https://www.instagram.com/p/B0BsBhUg8Zx/

“Събирайки две икони на поп културата, Barbie отдава почит към върховния хамелеон на поп музиката – британския певец, артист, музикант и актьор David Bowie, чийто музикални трансформации продължават да въздействат и вдъхновяват и до днес.”, отбелязват от компания Mattel.

https://www.instagram.com/p/BzyEt-Llwxw/

През годините прочутата кукла се е превъплъщавала в богато разнообразие от образи с най-различни професии с цел да подхрани интереса на момичетата към науката и технологиите. Маркетинг директорът на Barbie, Isabel Ferrer споделя, че мисията на компанията е именно да вдъхновят младите дами да се превърнат в следващото поколение астронавти, инженери и учени.

https://www.instagram.com/p/BwpVjGMAj4d/

Наскоро от Mattel представиха и кукла Barbie по подобие на италианката Samantha Cristoforetti – единствената жена действащ астронавт на Европейската космическа агенция (ЕКА), чиято 199-дневна мисия на Международната Космическа Станция през 2014 е била най-продължителната за жена по онова време.

https://www.instagram.com/p/BvgpUquh8mW/

Снимки: Instagram

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации