„Червило и Барут“ е новата стихосбирка на поета Мартин Стратиев

Третата поетична книга на автора излиза в колаборация с Александра Томова

След двете успешни стихосбирки „Престъпна лирика“ и „Тероар“, оглавявали месеци наред продажбите в една от най-големите книжарници у нас, този май ще бъдат последвани от трето заглавие подписано от автора.

„Червило и Барут“ е стихосбирка за модерния човек – проста, ненатрапчива и показваща любовта поезия, но този път през очите на мъжа и жената. Книгата е поетичен дебют за журналистa Александра Томова. Водени от общата си любовта към виното, двамата автори ще ви представят един изцяло нов раздел от стихове, посветени на божествената напитка, нейната връзка с поезията и чувствата.

Читателите ще бъдат допуснати в свят на истински жени, неподправена носталгия към детството и трепетни скитания в света на любовта, благодарение на типичния за Мартин Стратиев „уличен“ език. Александра Томова е автор на редица статии и разкази, но нейна най-голяма страст и хоби си остава поезията. След като изигра ролята на редактор на стихосбирката „Тероар“, този път тя нарежда името си до това на автора, за да допълни женската гледна точка за любовта.

Иновативните SeeWines – онлайн магазин за бутикови вина, се включват като партньор на двамата поети, за да ви докоснат до света на виното и поезията по един нов и модерен начин.

Премиерата на книгата ще се състои на 31.05.2019 г., от 19:00 часа в клуб Carrusel, където всеки от вас ще може да се наслади на чаша бутиково вино, поезия, музика и добро настроение.

Можете да научите повече за премиерата тук.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.