Шоуто на Слави: Началото след края
В последния ден на юли, след 19 години в ефир, „Шоуто на Слави“ ни помаха за сбогом със своя финален епизод

Може би на всички ни е трудно да си спомним как е изглеждала телевизията преди емблематичното предаване с водещ Слави Трифонов, което стартира на 27 ноември 2000 г. Сякаш то винаги е било там, в програмата на bTV, радвайки ни с най-различни интересни теми и забавни моменти. Ето че обаче, настъпи момента, в който да се разделим с едно от най-продължителните и популярните шоа в българския ефир.

“Уважаеми зрители, казвал съм това 4176 пъти. Искам да ви благодаря, че 4176 пъти бяхме заедно”

Новините за края на предаването ни бяха съобщени от самия водещ Слави Трифонов още на 6-ти май 2019. По негови думи, това решение е свързано с изтичащия през септември тази година договор с bTV, който водещият избира да не подновява.

Във финалния епизод на предаването, на диванчето, на което са сядали редица популярни и интересни личности, този път седнаха част от неговите колеги, за да споделят спомени и да си разменят благодарности за прекараното време – Иван Кулеков, Венелин Венков, актьорът Краси Радков, сценаристът Ивайло Вълчев, шефката на балет Магаданс, и реквизиторът Ванката, който през годините стана част и от актьорския състав.

https://www.instagram.com/p/B0l8wAPAdfo/

Също така, в последното издание на рубриката „Часът на бенда“ Евгени Димитров направи равносметка на дейността на „Ку-ку бенд“ от всичките 19 години на “Шоуто на Слави“:

„За тези 19 години „Ку-ку бенд“ издаде 12 албума и 77 сингъла или общо 247 песни. Направихме 7 турнета с концерти в България, Гърция, САЩ и Канада. Както и 15 концерта и промоции, извън турнетата, включително и концерти в Испания, Великобритания, или общо над 100 концерта.
Казвам ви тази статистика, защото всичко това, което сме създали, е било за вас. За нас, от Ку-ку бенд, винаги най-важни сте били вие, уважаеми зрители. Ние винаги сме искали да се чувствате добре, да се забавлявате и винаги сме били щастливи от срещите с вас!“

Междувременно, Слави Трифонов съобщи, че краят на „Шоуто на Слави“ далеч не е краят. Трифонов сподели своите планове, които включват собствена телевизия с името “Седем осми”, собствена партия, наречена “Няма такава държава”.

“Става дума за свобода. Отнемане на свобода. Свободата да говориш, да се изразяваш, да имаш мнение, да имаш твоята гледна точка. Не всички гледни точки, а твоята гледна точка. И на кой му пука? Видимо на огромната част от медиите не им пука. За вас, уважаеми зрители, не знам, но на мен ми пука. На моите колеги, с които имам честта да работя – също. Затова ние напускаме Би Ти Ви. Благодарни сме на Би Ти Ви и на всички хора, с които сме работили – всички мениджъри, всички служители. За нас беше страхотно 19-годишно преживяване. Но пред сигурността на сегашната обстановка ние избираме несигурността на свободата“

https://www.instagram.com/p/B0mF3wmgYmt/

Той уточни, че телевизионният му проект ще стартира от 15 септември, а неговият девиз ще бъде “Силата е в истината!”.

“Аз и моите колеги бяхме инициатори на референдум, на който гласуваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. С нас – българските граждани. И волята на гласувалите на законен референдум българи бе пренебрегната. Направихме всичко възможно и доказахме, че Референдумът беше успешен. В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела много повече от онези липсващи 12 хиляди гласа. След това народното събрание също наруши закона, който само беше приело, и отказа да разгледа резултатите от референдума. Ние протестирахме срещу това беззаконие и там, пред парламента, казах на политическата класа, че като не искате да ни гледате отвън, ще ни гледате отвътре”.

С тези думи, Слави Трифонов потвърди и навлизането си в политиката чрез проекта “Няма такава държава”.

https://www.instagram.com/p/B0mDfYTAGod/

Снимки: Instagram

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации