А вие ще платите ли $400 за чаша кафе, сварено в Космоса?
Любители на горчивата напитка, представяме ви космическото кафе с космическа цена, което е доказателството, че креативните умове по света винаги има с какво ново да ни изненадат.

Благодарение на иракския предприемач Hatem Alkhafaji и неговия бизнес партньор Anders Cavallini, светът може да се похвали с още една изумителна иновация. За тях двамата амбициозният проект Space Roast Capsule е начин не само да създадат перфектното кафе, но и да накарат хората по света да проявят повече интерес към Космоса.

Целта на тази нова колаборация е, изстрелвайки капсула в Космоса и разчитайки на нагорещяването при нейното завръщане към Земята, да произведе съвършеното кафе със зърна, изпечени на най-подходящата температура.

Капсулата, наречена Coffee Roasting Capsule, ще изстрелва 300кг. кафени зърна с ракета достигаща височина от около 200км. И всичко това, за да достави на любителите на кафе, една съвършена напитка.

Колкото и лъжички захар да прибавите, заплащането на $400 за чаша кафе няма как да не остави горчив вкус в устата ви. Но все пак това не е обикновено кафе, а сварено за вас в самия Космос.

Да, за някои хора правенето на кафе е изкуство, а за други това очевидно си е наука.

Снимки: Unsplash

Мода

Свързани Публикации