Близо един милиард евро събрани за реставрацията на “Нотр Дам”
Компании като Kering, LVMH, Total и Apple, известни предприемачи и заможни личности са обещали дарения в размер на почти един милиард евро за реконструкцията на парижката катедрала “Нотр Дам”, която беше сериозно повредена при пожара в понеделник вечерта. За изумителната и събрана за отрицателно време сума, допринасят и личните дарения от вярващи по света.

https://www.instagram.com/p/BwWRUbChA1W/

Готическата сграда на 850 години едва оцеля след инцидента в понеделник. Новината за избухналата в пламъци катедрала разтърси писатели, политици, религиозни лидери и още много хора от целия свят, а милиони думи на скръб и съпричастие продължават да заливат Франция.

https://www.instagram.com/p/BwWuMtjIi0n/

За щастие, много от светините в “Парижката Света Богородица” бяха спасени. Реставраторите, изследващи “Нотр Дам” след пожара, успяха да намерят и металната фигура на петел, която украсяваше изгорялата кула-стрела и се смяташе за унищожена от огъня.

https://www.instagram.com/p/BwWAmLFgQor/

Както научихме от BBC, президентът на Франция, Еманюел Макрон, уверява, че катедралата Нотр Дам, ще бъде изцяло възстановена до 5 години (до летните олимпийски игри през 2024 г.) и ще е “дори още по-красива”.

https://www.instagram.com/p/BwVTd_PFUC1/

Снимки: Instagram

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации