Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс
Победителят в Hell’s Kitchen впечатли гостите с вечеря от натурални български продукти

Шеф-готвачът Дани Спартак развихри своите кулинарни способности в един от луксозните апартаменти на бутиковия жилищен комплекс „HACIENDA Residence“.

Един от малкото готвачи, завършил курс за „French Cuisine“ в престижната академия „Le Cordon Bleu“, избра за своя арена на кулинарната надпревара “Черешката на тортата” любимия на звездите комплекс в с. Иваняне, близо до София.

Гостите на специалната вечеря, на която домакин бе големият победител в Hell’s Kitchen, бяха бившите му конкуренти от първи сезон на кулинарното риалити – Мартин Трухчев, Светлана Илиева, Нина Малакова и Габриела Станимирова. По време на вечерята Дани отново направи впечатление на всички, като многократно призова за консумацията на български сезонни продукти. Именно на това свое правило той ще държи в собствения си ресторант „Добра година“, който ще отвори врати тази пролет на ул. Раковски 174.

Надпреварата в специално избрания от шеф-готвача апартамент, с гледка към Витоша, Стара планина и частния парк на комплекса, премина под зоркия поглед на шеф Манчев, който също не пропусна да сподели впечатлението си от уникалната архитектура и стил на сградата.

Нашумелият в последната година жилищен комплекс привлече с неповторимия си стил и други популярни български лица като Елена Брусарска, Диляна Попова и Златка Райкова. Сградата притежава всички елементи на съвременната Хасиенда. В архитектурата преобладават  африкански мотиви с примеси на рустик акценти, феерия от цветя и зеленина, каменни и винтидж елементи, зад които умело са прикрити компонентите на иновативното съвременно строителство за по-комфортен стил на живот.

Проекта „HACIENDA Residence“ е дело на „СКАБРИН“ – лидер в интериорния дизайн и довършително-монтажните дейности с близо 30 годишен опит. Сградата притежава всички елементи на съвременната Хасиенда. В архитектурата преобладават  африкански мотиви с примеси на рустик акценти, феерия от цветя и зеленина, каменни и винтидж елементи, зад които умело са прикрити компонентите на иновативното съвременно строителство за по-комфортен стил на живот. Изключително луксозните общи части на всеки етаж разполагат с комфортни зони с бутикови мебели за релакс. Оригинална авторска мазилка, богата на флорални мотиви обгръща сградата отвън и отвътре. Ефектни ръчни стенописи – картини допълват общото усещане за комфорт и лукс  и правят всеки кът от предверията различен, автентичен и неповторим.

 Видео от участието на Дани Спартак можете да гледате тук.

 Повече за Дани Спартак:

Дани Спартак завършва курс през 2013г. на престижната кулинарна академия “Le Cordon Bleu”. Професионално се занимава с кулинария от 2008 г. В момента работи по проект за собствен ресторант в който всичко се произвежда на място.

Бил е личен готвач на френския посланик в Посолството на Франция в София. Има амбицията да отвори ресторант със собствена продукция от българско земеделие и животновъдство, където ще се продават само ястия с проверен произход.

Определя се като състезателен тип и същевременно спокоен човек, който може да работи добре в екип и да заразява околните с ентусиазъм. Казва, че стилът му е повлиян най-вече от Реймонд Блан, Мишел Ру и други френски шеф готвачи. Разбира се най-голямата му кулинарна мечта е получаването на звезда Мишлен.

Дани Спартак е големият победител в първи сезон на кулинарното тв риалити Hell’s Kitchen България.

Повече за „HACIENDA Residence“ :

„HACIENDA Residence“ е бутиков жилищен комплекс, разположен в подножието на Витоша с пряк изглед към Копитото, частен парк с иновативна ландшафтна архитектура, апартаменти с 360-градусова гледка и подземни гаражи с топла връзка.

Сградата притежава всички елементи на съвременната Хасиенда. В архитектурата преобладават  африкански мотиви с примеси на рустик акценти, феерия от цветя и зеленина, каменни и винтидж елементи, зад които умело са прикрити компонентите на иновативното съвременно строителство за по-комфортен стил на живот.

Проектът е дело изцяло на фирма „СКАБРИН“ – лидер в интериорния дизайн и довършително-монтажните дейности с близо 30-годишен опит, която с този си проект направи първите успешни стъпки към строителния бизнес.

Жилищният комплекс се намира на входа на Иваняне, само на петнадесет минути от идеалния център на София. Освен удобната локация, преимущество са чистата питейна вода и благоприятните въздушни течения, благодарение на които според изследванията, районът на „HACIENDA Residence“ е зона с най-чистия въздух не само в България, но и в Европа. Допълнително улеснение за живущте е, че комплексът се намира в непосредствена близост до ясла, детска градина и частно училище.

Създателите на „HACIENDA Residence“ предлагат повече от жилища, те осигуряват истински лайфстайл. Усмихнат иконом, като част от голямото семейство, ще посреща собствениците, а за поддръжката на парка и чистотата на сградата ще се грижи екип от специалисти, отговорен и за най-дребните удобства, за да се превърне мястото в дом за приятели.

Сградата, както екстериорно, така и интериорно е характерна с артистичния си дух. Изключително луксозните общи части на всеки етаж разполагат с комфортни зони с бутикови мебели за релакс. Оригинална авторска мазилка, богата на флорални мотиви обгръща сградата отвън и отвътре. Ефектни ръчни стенописи – картини допълват общото усещане за комфорт и лукс и правят всеки кът от предверията различен, автентичен и неповторим.

„HACIENDA Residence“ е оборудвана с най-висок клас дограма, топлоизолация, хидроизолация, пароизолация и шумоизолация по подове и вертикали. Безкомпромисното качество е видно и в най-дребните детайли, а високият клас материали ще спомогнат за дългия безпроблемен живот на сградата.

Повече за   студио „СКАБРИН“:

Авторът на интериорния и екстериорен проект е студио „СКАБРИН“. Фирмата е специализирана, както в разработване на пространствени решения, така и в цялостната им реализация – от идеята през строително-монтажните работи до производството и монтажа на мебелите. Дружеството е основано през 1991 г. от Александър Скабрин и семейството му като малка фабрика за мебели в гр. Банско, откъдето са корените на рода Скабрин. Не след дълго се появяват и първите желания от клиенти за интериорни решения, което пък налага фирмата да излезе от тесните рамки на производител на мебели и поставя началото на създаването и развитието на интериорния отдел на фирмата, както и обогатяване на колектива с талантливи дизайнери и художници.

След почти 30 годишен опит в дизайна и цялостната реализация, „СКАБРИН“ има стотици осъществени проекти на частни домове, офиси, хотели, спа центрове, клиники, ресторанти, нощни заведения, студия за красота, аптеки и много други и различни търговски обекти.

Студиото за интериорен дизайн е оценявано през годините с редица престижни награди, една от които „Сграда на годината“.

Екзотичната HACIENDA Residence е перлата на неговия многогодишен труд и опит!

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации