Дъщерята на Тодор Батков възпя любовта по време на пандемия
Звученето на K.LINA е  уникално за нашия пазар. Високо ниво, елегантност и класа излъчват и тя, и музиката й

СТИЛЪТ на K.LINA  (Калина Баткова) е смес от акустичен поп и класически рок, с ретро елементи. Това е музиката, която харесва и която прави. Калина Баткова или  K.Lina, както е артистичният й псевдоним, сама пише своите текстове и музика, изразява себе си и своите емоции.  Звученето й е  уникално за нашия пазар. Високо ниво, елегантност и класа излъчват и тя, и музиката й.

Може би се дължи на факта, че последните години живее, учи и работи в Лондон. Може би на семейството и средата, в която отраства.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K.LINA (@k.linaofficial)

Семейството

Освен с баща си, когото всички познават, може би най-известният адвокат у нас, K.Lina се гордее и с двамата си дядовци – единият от тях журналист, другият – поет. Майка й също е човек на словото, издател на популярно детско списание. Нейната майка пък е атомен физик!

Лондон

Заминава съвсем млада, за да учи Бизнес Мениджмънт. Успява да влезе в Музикалната Академия и да учи  паралелно втора бакалавърска степен – Музика.  Това е страстта й от дете. Още като малко момиче тя не само пее, но и свири на китара и на пиано! Тези дни по пощата от Лондон пристига дипломата й. Музикалната. Показва я на баща си, който отбелязва „Чудесно! А къде е другата?“

В Лондон К.Lina събира група от колеги в Музикалната Академия.  Скоро имат участия и то в култови лондонски клубове, между които и Half Moon, в който са дебютирали самите Stones!

Музиката

2019 – Първи сингъл – “Dream Breaker”

2020 – следва романтично-носталгичната “Just One Pic”

Сега: Новата й песен Тhe Movies е вдъхновена от Любовта. K.Lina  се влюбва докато е в София, заради пандемията и .. си остава тук. Оригиналното заглавие е I fell in Love During A Pandemic, но тя решава   да го промени, защото на всички вече ни е дошло до гуша  да слушаме за пандемията.

 

Още за видеото

  • Текстът, както и тези на предишните й сингли,  е на английски.
  • Визуалното вдъхновение за видеото са любимите американски мюзикъли  и романтични комедии.
  • 2 снимачни дена, 7 снимачни локации, 1 залез и 1 буик от 70-те… и визия в стил Golden Age Hollywood
  • Първото по-динамично парче на K.Lina
  • Още нещо първо за нея – танц и хореография във видеото
  • В ролята на любимия влиза  популярният млад актьор Калоян Минев

Текст и Музика: K.Lina

Режисьор: Румен Русев

Оператор: Веско Менкаджиев

Сценогрфия: K.Lina и Румен Русев

www.klinamusic.com

 

Информация: Dromomania.bg

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации