Д-р Снежана Атанасова и татуистът Людмил Василев обсъждат най-интересното за татуировките

Людмил Василев е един от най-популярните тату артисти не само в страната, но и в Европа. След 27 години в занаята и спечелени повече от 30 национални и международни награди, той получава място в съдийските комисии на много тату-конвенции и конкурси в страната и чужбина

Естетичният дерматолог д-р Снежана Атанасова и татуистът Людмил Василев ще обсъдят интересни факти около татуировките, в живо предаване в Инстаграм.

Двамата специалисти ще говорят за татуировките като история и изкуство, направата им в безопасна среда и по-сигурен от медицинска гледана точка начин, както и тяхното надежно и бързо премахване с един от най-добрите лазери в света – PicoSure. Апаратът е уникален с това, че върху мястото, обект на процедурата, се използва много кратки пулсации – едва една трилиона от секундата, които създават толкова голямо налягане, че мастилото на татуировката се разпръсква на съвсем малки, подобни на прах частици. Благодарение на този процес те много по-лесно се абсорбират и елиминират от тялото. Именно това прави PicoSure толкова ефективен и предпочитан. Пикосекундният лазаер освен татуировки премахва и перманентен грим, пигментации, белези от акне, стрии и бръчки.

Тези и още много въпроси ще бъдат дискутирани в живото предаване в Инстаграм, на 27.05 (четвъртък) в 19.00ч, по време на което д-р Атанасова и Людмил Василев ще отговорят на всички въпроси от страна на зрителите.

Д-р Снежана Атанасова, собственик на клиника „ATA DERMA“ е дерматолог с повече от 20 години практика. Притежава две висши медицински образования – завършва медицина в Русия, а след това се дипломира и в Еберхард – Карл Университет Тюбинген, Германия. Специализира дерматовенерология в Русия и България. Д-р Атанасова е председател на Асоциацията на естетичните дерматолози в България (АЕДБ).

Людмил Василев е собственик и основен татуист в студио „Меджик Нийдъл“. Започва кариерата си на професионален тату артист в начлото на 90-те. След 27 години в занаята и спечелени повече от 30 национални и международни награди, името му е едно от най-добре познатите не само в страната, но и в Европа. През годините, паралелно с татуировките, Людмил се занимава и с много странични арт-проекти: създава серия машини за татуиране, организатор и съорганизатор е на фестивали за татуировки, провежда курсове и семинари за татуисти тн. Безспорният авторитет и дългогодишен опит му осигуряват място в съдийските комисии на много тату-конвенции и конкурси в страната и чужбина. Людмил Василев специализира в черно-бели (черно-сиви) татуирвки в стил фото реализъм и сюр-реализъм.

Зрителите ще могат да проследят живото предаване в следните акаунти в Инстаграм: @ataderma и @vasilevart

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.