Елвис Пресли: Амбицията е мечта с V8 двигател
Кралят на рокендрола е роден на 8 януари 1935 в Тюпълоу, САЩ и днес щеше да навърши 84. Той си отива от този свят на 16 август 1977 година, но както знаете легендите не умират

Elvis Presley May 15th, 1956, Memphis, Ellis Auditorium Cotton Carnival

Дали е млад и слаб, облечен с кожено яке или в златен костюм, с корона на главата и пищно наметало, въздействието на Елвис Пресли върху жените е едно и също – той ги подлудява. Неслучайно е Кралят на рокендрола – гласът му кара жените да танцуват, мечтаят и крещят. Музиката му е велика и безсмъртна, а самият Елвис е колкото музикална, толкова и сексуална легенда. Южнакът със съблазнителна усмивка завладява сърцата на Америка през 50-те години.

Elvis Presley in Tupelo, Mississippi
Sept 26, 1956
© 1978 Roger Marshutz—MPTV

Елвис е първата рок звезда, накарала жените в публиката да изпадат в масова истерия, да разкъсват дрехите си и да тичат след него с писъци, където и да отиде. С публиката е и най-дълготрайната му връзка, която не е приключила и до днес.

За Краля се е изписало много, споменат е в половината женски мемоари на Холивуд. Всички жени припадали при вида на усмивката му, а запеел ли били загубени. Актрисите Ан Маргарет, Натали Ууд, Сибил Шепърд, кралиците на красотата Линда Томпсън и Анита Ууд и много други жени са се докосвали до Елвис. Но единствената, която минава с него под венчилото, раджа му дете – Лиза Мари, и до ден днешен носи фамилията Пресли с гордост, въпреки развода им е Присила Анн Вагнер. Тя е едва 14-годишна, когато се запознава с Краля в американската военна база в Германия, където служи Елвис. Младият рокендрол изпълнител вече е „момчето на Америка“, свикнал на вниманието на жените, е силно впечатлен от младото момиче и чака цели 8 години да се ожени за нея. Като през тези 8 години никога не е оставал сам…

Как ги е омагьосвал е тайна, но всичките му завоевания го описват като мил, сърдечен, нежен джентълмен. Като повечето велики звезди Кралят си отива млад, вероятно от свръхдоза приспивателни. Величието на сцената и обичта на публиката са коствали много на Елвис и последната жена в живота му – Джинджър Алдън го открива мъртъв на 16 август 1977 година. Америка преживява национална трагедия, а Елвис доказва, че мъртвият рок певец е ценен – продажбите на хитовете му скачат до небето.

Днес, и не само, си пускаме някои от най-великите хитове на чаровния Крал и се впускаме в ритъма на затворнически рок и танцуваме и обичаме като Елвис.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации