Ето какво прави маникюра и педикюра полезни за нашето здраве

За някои маникюрът и педикюрът са задължителна част от ежемесечните разкрасителни процедури. За други – начин да се поглезят и да си разведрят настроението. А за трети, те са излишни, или поне нещо, до което прибягват само и единствено при наближаващ специален повод. Редовните маникюри и педикюри, обаче, са не само приятни, но и полезни за нашето здраве.

Ето и няколко ползи от маникюра и педикюра… или с други думи – няколко причини да се чувствате не виновни, а удовлетворени, подлагайки се на тези процедури.

Маникюрът и педикюрът подобряват циркулацията на кръвта и състоянието на ноктите

По време на тези процедури, вие получавате релаксиращ масаж на ръцете и краката, който освен за приятно усещане, допринася и за по-добро кръвообръщение. Също така, редовните маникюри и педикюри намаляват и риска от гъбички и други инфекции по ноктите и, разбира се, подмладяват кожата.

Маникюрът и педикюрът допринасят за меката и гладка кожа

Едно от най-приятните усещания е допира на мека и гладка кожа. Именно това ви осигуряват маникюра и педикюра. Особено в мразовитите зимни дни.

Сухата и напукана, а понякога и разкървавена кожа не е приятна нито за гледане, нито за допир. Дори да става дума за продължаващо едва няколко секунди ръкостискане, състоянието на вашата кожа прави впечатление, не само на самите вас, но и на околните.

Маникюрът и педикюрът действат срещу стрес

Досущ като цялостните масажи, тези на ръцете и краката също преборват стреса и успокояват нервите ни. Освен това, самата идея, че правите нещо за себе си и за външният си вид, повдига настроението и ни носи удовлетворение. След приятната процедура си тръгваме от салона чувствайки се не само по-релаксирали, но и по-красиви.

Също така, да не забравяме, че влизайки в салона за красота най-често оставяме всякакви телефони и ангажименти настрана и отделяме качествено време само и единствено за самите себе си или за приятен разговор с човека, който извършва процедурите. И в двата случая, освен красивии нокти, си подаряваме и малко почивка, която е изключително важна част от натовареното и напрегнато ежедневие на съвременния човек.

Маникюрът и педикюрът правят добро впечатление

Няма смисъл да го отричаме, външният вид прави впечатление и е особено важен, когато се срещаме с някого за първи път. Изключително неприятно е да видим елегантна и стилна дама с изгризани нокти, стърчащи кожички и бегли, грозни остатъци от лак. В същото време, красив маникюр и педикюр могат да бъдат стилен аксесоар и перфектният завършек на всяка визия.

Няма нужда от искрящи цветове, дълги нокти или шантави рисунки. Достатъчна е редовната поддръжка на ноктите. Все пак, това е първият показател за околните, за това как се отнасяте към себе си и към нещата в живота си. Колкото е важно да се къпете, да перете и гладите дрехите си, толкова е важно и да поддържате вида на своите нокти.

Както виждате, няма защо да се чудите, дали времето и парите, отделени за този тип процедури, си заслужават, защото със сигурност добрият вид на ноктите ви няма да остане незабелязан или недооценен. Просто погледнете на редовното посещение в салона за красота като на инвестиция, която ще ви се отплати многократно… и разбира се – не забравяйте да му се насладите.

10 идеи за маникюр, с който да се поглезите

Снимки: Unsplash

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.