За пламенните идеи и женската енергия: Кристина Павлова от Monicawants
Женско вдъхновение от Кристина Павлова и Monicawants

В разгара на най-женския месец и на прага на 8-ми март, Code Fashion ви среща с истински жени. Героинята на днешното ни интервю е именно такава. Кристина Павлова е влюбена в изкуството, цветното настроение, което ѝ доставя модата, живее и работи с хъс и знае как да съчетае правото с блогърството, в една симбиоза от удоволствие и професия в едно. Като автор в блога Monicawants, в който си партнира с Моника Бранкович и Йордан Пачев, Кристина вдъхновява читателите с разнообразие от теми, проникновения и динамични преживявания. А модата е само част от творческия хаос на нейното пъстро ежедневие.

Вече няколко издания успешният блог Monicawants е партньор на Sofia Fashion Week. Предстоящото пролетно-лятно издание наближава с пълна сила, а Кристина реши да ни издаде какво да очакваме от партньорството през този сезон, да си поговорим за най-силното женско оръжие и да се насладим на самия живот като изкуство:

  1. Кога започнахте да се занимавате с блогърство и какво запали страстта ви?

Още от ранни детски години имам влечение към изкуството и литературата. Въображението ми винаги е било развито и е рисувало смели, цветни картини. Спомням си, че когато бях четвърти клас, мечтата ми беше да издам книжка. Пишех кратки разказчета и стихотворения. Тогава времената не позволяваха всеки да бъде издаван автор, затова взех едно блокче за рисуване, прегънах го под формата на книжка, записах произведенията си и украсих страниците. Бях много горда със себе си.

Блогърството дойде на гости в живота ми съвсем случайно. Йордан Пачев – фотографът, който заснема красивите снимки, придружаващи всяка статия, ме покани да пиша като гост автор в Monicawants и когато се срещнахме да обсъдим бъдещите стъпки ми каза: „Мисля, че ще стоиш добре пред камера. Искаш ли да снимаме теб?“ Това беше началото на моята блогърска „кариера“, която в настоящия момент е вече мое ежедневие. Обичам да вдъхновявам хората, да споделям свои емоции и впечатления и списъкът ми с нови, смели идеи непрекъснато се увеличава.

  1. Как го приемате: като удоволствие или професия? 

За повечето хора професията е свързана с монотонност и се превръща в даденост, ежедневие.

Аз съм от щастливците, които имат възможността да практикуват в областта, олицетворяваща се като тяхна страст – правото. Но само това не ми е достатъчно. Не умея да бъда себе си, ако около мен не е хаотично, динамично. Границите на интересите ми не свършват с правото. Работя върху блога ежедневно и го съчетавам с основната ми сфера на дейност.

Затова не мога да дам конкретен отговор на въпроса. За мен професията е удоволствие и изпитвам удоволствие от професията. И правото, и блогърството са професия и удоволствие за мен.

 

  1. С какво се отличава вашият виртуален свят от останалите блогове? Каква е тайната на успешния, търсен и четен блог? 

Това което ни отличава са професионално издържаните фотосесии, които съчетаваме с интригуващ текст. Нашият виртуален свят е насочен главно към женската аудитория, но забелязвам, че напоследък много мъже черпят вдъхновение и проявяват интерес към произведенията ни. Стараем се да не се ограничаваме със статии, свързани изключително с областта на модата и козметиката, а добавяме и лични преживявания, опит, проникновения. И тримата сме хора на изкуството и носим своите странности и изтънчени души.

За мен лично рецептата за успешен, търсен и четен блог е в комуникацията с аудиторията. Добрият блогър трябва да умее да усеща нейните желания, да отговаря на  интересите и, да има способността да възроди у последователите си вдъхновението да пишат, заедно с него.

  1. Какво ви вдъхновява да продължавате да творите в тази сфера? 

Вдъхновение черпя от всичко – камъче, небето, красиви обувки, пролетта, актьор, книга, сини очи. Аз се влюбвам всеки ден, всеки ден откривам нова муза. В това се изразява моят хаос. Пламъците в съзнанието ми са толкова много, че понякога дори изпитвам затруднение да ги контролирам. А идеите извират от ума ми постоянно. Затова винаги нося със себе си тефтерче, в което записвам всичко. Сред приятелите ми съм известна със своите бележки.

  1. Трудно ли е да бъдеш блогър в България? Доверяват ли се различните брандове и медии на работата с блогъри? 

Когато подаряваш образ на мечтите си, нищо не е трудно. Хората усещат страстта, с която твориш, тази енергия ги заразява и те заинтригувано те следват, за да черпят вдъхновение и позитивизъм. Останах приятно изненадана от факта, че много български и световни брандове са отворени за колаборации с блогъри и най-важното – в един блогър не виждат число от последователи, а характер. Брандовете и  медиите, с които ние работим са постоянно ангажирани в проектите ни, дават свои идеи и участват в целия процес, за което аз съм изключително щастлива и допълнително мотивирана да продължавам.

  1. Всяка дама се отличава със собствен стил, кой е вашият? 

Моят стил е цветът. Аз винаги нося нещо с отличаващ се нюанс – розово палто, синя рокля, червена диадема, зелени обувки или чанта. Така изразявам себе си.

Работата ми изисква бизнес облекло, но и там аз оставям своя почерк. Костюмите ми са сини, розови или червени, а роклите и полите – жълти, зелени, лилави.

Една жена трябва винаги да умее да зарежда с присъствието си, да го заявява, да подарява усмивки когато се появи.

  1. А кой моден артикул трябва да притежава всяка жена? 

Бих казала усмивката, но звучи прекалено банално, а и самата аз не винаги успявам да я взимам със себе си, особено в трудни моменти.

Нека бъде нещо в отличаващ се цвят, независимо от формата и предназначението му –бижу, колан, обувки или чанта. Когато не припознавам деня като свой и случайно или не мина пред някое огледало, облечена в синьо, веднага ме посещава мисълта :“Виж колко прекрасно изглеждаш, я се усмихни“

  1. Какво е модата за вас? 

Модата за мен е начин да изразявам себе си. Определям се като границата между интроверт и екстроверт и не винаги показвам и разкривам своята реална същност. Често поставям стени и на повърхността си изглеждам студена. Но винаги загатвам своята природа в облеклото, а който умее да чете, е добре дошъл в моя свят.

  1. А каква е модата в България, през вашия поглед в момента? 

Модата в България в момента е в период на разцвет. Откривам дизайнери, със зверски талант, внасящи собствен отпечатък в своята линия. Усеща се полъхът на големите подиуми, но все пак е запазена идентичността. Харесвам модни къщи, които вплитат в колекциите си български народни мотиви. Смятам, че бабите ни са имали страхотен усет към модата и естетиката. Само погледнете приказните шевици.

Голямото ми желание е в блога да работим в колаборация основно с български дизайнери, с които заедно да творим нови идеи.

 

  1. Вече няколко издания Monicawants е партньор на Sofia Fashion Week. Какво очаквате тази година от модния форум и какво да очакваме от ваша страна? 

Вече втора година партнираме на 359 Group и Code Fashion TV. За мен Sofia Fashion Week е постижение за българската модна индустрия и мерило за успеха и. Все повече се доближаваме до световните величини.

Тази година очаквам събитието да бъде мащабно, нови световни модни имена и разбира се нови, даровити български дизайнери. Много блясък, красиви лица, усмивки и прелестни дрехи.

Помня думите на Мария Бонева в едно интервю: „Един ден ще поканя Лагерфелд на Sofia Fashion Week”. За съжаление геният, поставил нова епоха в модата, ни напусна, но съм сигурна, че някъде там се гордее с българската модна седмица.

Какво сме подготвили ние ли? Грандиозни визии и готовност за нови вдъхновения. Тази година работим в колаборация с прекрасни брандове, катоFriends Fashion, с които ще представим ежедневна спортно-елегантна визия, любимите ми Princess Fashion Studio, които за пореден път ще ме преобразят като принцеса, Myoo Couture – с рокля, в която се влюбих от пръв поглед – новата ми муза, а MAC Cosmetics отново ще ме превърнат в звезда от червения килим.

  1. И тъй като сме в разгара на най-женския месец и сме на прага на Деня на жената – кое е най-силното женско оръжие? 

Женската енергия. Природата е дарила жената със силна енергия, която ако тя успее да събуди, овладее и използва, то тогава ще държи в ръцете си нежно оръжие, извоюващо успехи във всяка дейност. Жените не бива да забравяме същността си, да бягаме от изтънчеността и обаянието, които само една дама е възможно да носи. Светът не случайно е устроен между мъже и жени и всеки от двата пола има своята роля.

 

Снимки: Йордан Пачев/Danhill Photo

 

 

 

 

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации