Изкуството на Vexy – да създаваш по-интересното в утрешния ден
Едно момче на 21, което не желае да си слага етикети, но обича да твори всичко, както го усеща. „Не съм художник, не съм бизнесмен, не съм графичен дизайнер, не съм никакъв дизайнер. Ходя по земята и знам от къде идвам и колко мога.“ Той иска да представи своето изкуство във всички форми по най-добрият начин.

 

Каква е историята на името „Vexy”? Как се зароди?

Всъщност, когато бях на 16 това беше шеговито подхвърляне от мои приятели. После се превърна в марка.

Какво те вдъхновява?

И хубавото, и лошото” ме вдъхновяват. Музиката. Успелите хора. Летящите умове и души. Изкуството във всичките му форми. Парите. Идеите. Каузите. Мечтите. 

Правиш изкуство, което добива все по-голяма популярност. Как реши да се занимаваш с такъв тип „илюстрации“ и кога разбра, че ти се отдава?

Не мога сам да определя дали и колко ми се отдава. А иначе, една от първите ми дигитални рисунки, която направих и публикувах в Инстаграм беше тази за Галена, която и до днес ми е любима. Тя я сподели в социалните си мрежи. Имаше хиляди лайкове. В България не беше популярно да се прави този стил. Доста хора не го бяха и виждали. За всяко 16-годишно дете, което обича да рисува тази популярност и интерес със сигурност са впечатляващи.

След това направих „fan art“ за Kylie – съответно го публикувах в Инстаграм, и след месец се свързаха с мен от екипа й, за да направим интервю за официалния й сайт – американски сайт с милиони посещения и само 3-4 артисти като мен, които бяха представяни в рубриката “Artist to watch”. Беше признание и ми донесе не малко контакти и популярност, за което съм благодарен. Накратко така започнах преди 4 години. След това започнаха много поръчки, проекти, запознанства и така до днес…

Трите съществителни, свързани с модата, които те описват най-добре?

Изчистен, и отвътре, и отвън.

Непубликуваната VOGUE корица на един млад артист, развълнуван от хиалуроновото бъдеще на своето поколение“, пишеш ти като пост в Инстаграм. Как изглежда това бъдеще погледнато през твоята призма?

Малко тъжно изглежда. И сега, и за в бъдеще. Масово незаинтересовани мои връстници. Апатията ни е обзела жестоко. Баналният факт, че стойностните неща се потулват и не се оценят ме разочарова и ме тормози.

Kim Kardashian, Ariana Grande, и много други споделят изкуството, което създаваш за тях. Преди колко години започна да рисуваш „VexyDoll“?

Започнах преди 4-5 години. Изпитвам едно особено чувство, когато се сетя за началото. Беше хубаво. Нещата които правя, към момента, се оценят в пъти повече, но изпитвам и една лека носталгия. Все пак бях почти дете тогава – едва на 16 години. А относно популярните хора, които са ме забелязвали – приятно е, но не е най-важното.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by call me vexy (@callmevexy_)

Интересуваш се от мода. Имаш бранд „callmevexy_”. Дрехите са с креативни надписи – л(you)бов, нямам нерви… Кои са любимите ти дизайнери?

CALLMEVEXY“ е една идея, една концепция, един “cool kids club”. Не бих го нарекъл моден бранд. То е дрехи, аксесоари модерна поезия, „memes“, разочарования и много л(you)бов. Всички тези неща прекарани през моята призма. Хубава или лоша – тя е моя! Така ще го нарека „CALLMEVEXY – нещо мое без етикет” . Далеч от стила в който творя сега- любим мой дизайнер от новото време е “Simon Porte Jacquemus“. И още, но за съжаление не са масово популярни и комерсиални. В трудните моменти няма да ни спасят ваксините, ще ни спаси изкуството. И се моля да се качим на следващото стъпало и да го зърнем…и да го разбираме.  Да приемем изкуството като нещо сериозно, като професия. А не просто като „entertainment‘ от мързеливи хора С толкова прекрасни персонажи се запознах покрай това да съм „Vexy“. Мили, възпитани, интелигентни, ценящи труда ми. Благодарен съм за това – „Аплауз“!

 

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации