Инфлуенсър на месеца: @monicatsvetanova

След старта на партньорството между Code Fashion и RevTag, ви предлагаме първото от редица интервюта с Инфлуенсър на месеца. Те са модерни, високотехнологични и знаят как да привличат вниманието. Социалните мрежи са тяхната стихия и суперсила. Кой са най-известните инфлуенсъри у нас? Ще разберете!
Интервю за RevTag с Инфлуенсър на месеца – Моника Цветанова

Моника е една от любимите ни инфлуенсъри, с която сме работили по много и различни кампании. Интересува се от мода, козметика и здравословен начин на живот – в профила ѝ веднага ще забележите колко често спортува, а в сторитата ѝ лесно надникваме в задкулисния живот на един успешен модел. Нека видим обаче, какво значи за нея да бъде една от нашумелите инфлуенсъри в родния бранш.

Моника, всъщност как стана инфлуенсър? Случайност ли беше, или постигната цел?

Всичко се случи напълно случайно! В един момент започнах да набирам популярност поради активността ми, а сега ми доставя голямо удоволствие.

Колко често правиш снимки за своя профил? 

Гледам през два-три дни да поствам нещичко. Зависи дали има кой да ме снима! (смее се) Всъщност ако имаше човек, който постоянно да ми угажда и помага със снимките, сигурно щях да бъда в пъти по-активна.

С кои програми обработваш снимките си?

Lightroom CC и VSCO са ми любими!

 

А кои са любимите ти места за снимки?

Според мен, най-хубавите снимки стават навън през деня. Важно е локацията да е красива и да има нещо интересно на заден план.

Как реши да споделяш толкова голяма част от живота си с толкова много непознати хора?

Отстрани сигурно изглежда, че споделям огромна част от живота си в публичното пространство, но не е така. Старая се да селектирам доста премерено какво споделям и какво – не. Смятам, че не е удачно да се разгръщаш на 100% пред толкова голяма аудитория.

“Инстаграм, инстаграм – първо снимам, после ям.” – вярно ли е това? Всяко ястие/напитка ли се снима?

Преди време действително снимах почти всичко, което ми се сервира! Сега съм по-обрана и се старая да разнообразявам сторитата си. Не е окей, ако залитнеш да снимаш само ястия, освен ако не си food blogger (смее се).

Получаваш ли критика, как я приемаш?

Лесно приемам критика. Винаги изслушвам човека, който има да ми казва нещо, след което сама преценявам дали в мнението му е имало нещо градивно. С времето все по-лесно всъщност приемам критика и се изграждам като личност.

Как протича типичен ден за един инфлуенсър?

Старая се ежедневието ми да не се върти около социалната мрежа. Но определено Инстаграм за мен е спътник и развлечение през деня. Все още съм студентка и ходя на лекции през делничните дни. Отделно се занимавам и със странични дейности. Старая се никога да не ми е скучно!

Сподели ни някоя смешна/странна случка от опита ви като инфлуенсър. 

Хмм… Много се забалявам на всички Message Requests, които получавам. Пишат ми какви ли не хора от различни точки на света. Случвало ми се е да получавам предложения за далечни пътувания дори! (смее се) Но аз лично се доверявам единствено на RevTag за инфлуенсърската си кариера!

Съвместима ли е работата на инфлуенсъра с “нормална” работа? 

Разбира се! Особено когато работата ти като инфлуенсър всъщност е хоби! Аз поне така го приемам на този етап.

Работиш като модел – това помага ли ти в развитието на профила ти?

Всъщност не мога да преценя, защото съм забелязала, че хората обичат да лайкват снимки от ежедневието – непринудени, без много блясък и дълги рокли. Работата ми като модел също е нещо, което обичам да правя през свободното си време. Снимките покрай ревюта и фотосесии определено заемат голяма част от моя feed и въпреки че не са лайквани толкова, колкото някои други стрийт постове, аз си ги обичам и не бих ги премахнала.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.