Историята на Джей Зи за пръв път в книга на български език
Личната история на Джей Зи, несъмнено заслужаващ титлите най-популярен рапър, продуцент и предприемач, оживява за пръв път на български език върху хартия благодарение на Empire State Of Mind на Зак О‘Мали Грийнбърг. Популярният американски автор и старши журналист във „Форбс“ се заравя дълбоко във финансовата империя на Джей Зи, за да разкрие най-съкровените тайни от свръхуспешните бизнес начинания на рапъра.

Кариерата на журналиста във финансовото списание го кара да напише първата си книга през 2011 г., посветена на бруклинското светило в музиката, продуцентството, модната индустрия и скъпоструващите френски вина. Книгата взаимства заглавието си от едноименната песен на Джей Зи и Алиша Кийс, успяла да измести класическата New York, New York на Франк Синатра като неофициален химн на Голямата ябълка! Интригуващите истории отвеждат читателя от старта на рапъра като дилър на наркотици по мрачните улици на Бруклин през началото на музикалната му кариера, създаването на собствената му модна линия и продуцентска къща, разказват за брака му с друга култова фигура в музикалния бизнес – Бионсе, и стигат до издигането му на върха на бизнес пиедестала в родния му град.

Empire State of Mind бяга от стандартните клишета и не задълбава в излишни биографични подробности, нещо повече – историята разказва и мотивира читателите, като успоредно с това разбужда и нюх към предприемачеството.

Empire State of Mind може да бъде поръчана онлайн тук, както и открита във всички големи книжарници в страната след 20 май.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации