Какво никога да не обличаме на сватба
Особено през пролетта и лятото, на много от нас ни предстои да бъдем гости на поне една сватба. Това е еднo вълнуващо събитие, както за младоженците, така и за всички присъстващи. 

Вярно е, че най-важното от този ден е да видим как наши близки или приятели се вричат във вечна любов един към друг. Не можем, обаче, да отречем, че ни вълнува и частта с избирането на нашия тоалет за повода. Все пак не всеки ден ни се отдава възможност да сме една идея по-официални, по-интересни, по-елеганти и то – сред толкова много хора.

Сватбите, за разлика от други формални събития, носят със себе си няколко по-специфични правила относно дрескода на гостите. Затова днес се потапяме в списъка с нещата, от които трябва да страним:

Бяло

Първото и най-важно правило: Не се обличайте в бяло! Дори да е най-любимият ви цвят или да имате неустоима рокля, която искате да покажете, този цвят е резервиран за булката. Не се приемат и оправдания от типа на: „Това не е точно бяло“. Ванилия, яйчена черупка, слонова кост – както и да наречете цвета на тоалета си,  всичко, което може да се сбърка с бяло е неприемливо.

Прекалено светли цветове

Имайки предвид, че в последно време булчинската мода се отклонява от стандартното, е препоръчително да избягвате и цвят шампанско, светло бежово, светло розово, светло жълто и всякакви бледи, пастелени цветове. Те не само биха могли да изглеждат бели на снимките, но и е възможно изцяло да съвпаднат с цвета на булченската рокля. А ние не искаме това.

Спортно облекло

Колкото и да звучи логично, се чувствам длъжна да спомена, че анцуга и спортните облекла са неприемливи дори и за по-небрежните сватби. Все пак не се подготвяте за фитнес залата или за дивана пред телевизора, а за нечий специален ден.

Дънки

Отивайки на сватба избягвайте всичко дънково. Не зависимо дали ви харесва или не, дънките също не влизат в графа ‚елегантно‘, а и защо да пропиляваме възможността да се облечем по по-интересен начин с нещо, което можем да носим във всеки друг ден.

Прекалено изпъкващ тоалет

Обичате да изпъквате и винаги да сте различни? Това е страхотно и дори препоръчително… но не и когато става дума за сватба. Отивайки на подобно събитие е добре да знаете, че това е нечий друг специален ден и фокусът (колкото и да ви се иска) не бива да е върху вас. Затова забравете крещящите облекла, като например, рокля с безброй искрящи камъни, която заслепява не само булката, но и слънцето. Сигурна съм, че да сте център на вниманието ви отива, но това място е резервирано за дамата в голямата бяла рокля.

Прекалено разголено облекло

Последно, но не на последно място, дори сватбата да се провежда в горещ летен ден, не се престаравайте с предизвикателността. Препоръчваме да изпъкнете по стилен и елегантен начин.

Това е и особено важно ако церемонията се състои в църква. В този случай, задължително се подгответе с шал, с който да покриете раменете си, и се спрете на облекло, което показва нужното уважение.

Също така, въпреки че този тип събития се определят като официални, от сватба до сватба може да има значителна разлика. Затова, преди да се впуснете в планиране на вашия тоалет, се запознайте с дрескода на мероприятието, на което отивате.

Не забравяйте и да заложите и на комфорт. Все пак, едва ли изгаряте от желание да прекарате цял ден в неудбни обувки или в непрестанното дооправяне на своя тоалет.

Снимки: Unsplash

Мода

Свързани Публикации