Как да балансираме енергията в дома си
Фъншуй може да донесе благоденствие, просперитет, щастие и любов в дома ви. Не е трудно да го използвате, за да се радвате на хармоничен и балансиран дом. Има някои основни положения във фъншуй, от които можете да се възползвате, за да превърнете дома си в едно прекрасно енергийно място.

Наблегнете на вертикалното подреждане
Опитайте се да преподредите всичко във височина. Не е нужно да го правите така, че да ви трябва стълба, за да достигнете до любимите си предмети. Необходимо е само да освободите достатъчно място в хоризонтална линия така, че енергията да преминава свободно, а вие да имате достатъчно място. Използвайте всички възможни шкафове и етажерки, за да подредите предметите и пособията вкъщи.

Поддържайте чисто
Един от основните принципи на фъншуй е чистотата. Тя е важна за канализиране на позитивната енергия в дома. Колкото по-мръсно и разхвърляно е мястото, в което живеете, толкова по-трудно е за енергията да се балансира и да ви носи щастие и късмет. Продуктивността ви също страда, ако сте заобиколени от мръсотия и бъркотия. Дръжте чисто и бършете прах редовно.

Подредете и изхвърлете ненужното
Във всеки дом има неща за изхвърляне. По някаква причина те стоят събрани или захвърлени някъде без никаква цел и предназначение. Изхвърлете всичко, което не ви трябва, за да освободите място за новото в живота си. Подредете жилището си така, че интериорът да „диша“, а не да се „задъхва“.

Премахнете пречещите предмети
За да може енергията да тече и преминава свободно през дома, в него не трябва да има никакви обекти, които да ѝ пречат. Освен това и на вас ще ви е по-лесно да се движите и да живеете в дома си, ако е изчистен от ненужни пречещи предмети, особено по пода и достъпните места.

Добавете растения
Живите растения са много добро средство да подобрите енергията в дома според фъншуй. Те пречистват енергията. Растенията са символ на живота. Те дават кислород, озаряват жилището и повишават виталността в дома.

Добавете метал в дома
2021 година е под знака на Белия метален вол, според китайския календар. Вплетете метални елементи в дома си за повече късмет и просперитет. Можете да добавяте различен елемент всяка година, според календара, така че винаги да имате по един актуален елемент, който да ви помага в постигането на баланс в енергията.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации