Как да направим перфектния маникюр у дома

Подходящият комплект за маникюр трябва да включва няколко основни неща: ексфолиант за ръце и хидратиращ крем, инструмент за избутване на кожички, пила за нокти, заглаждащо средство, ножичка, олио за кутикули, бързосъхнещ топ лак и гел покритие.

Повечето професионалисти в тази област, казват че трябва да се избягва отстраняване кутикулите в домашни условия, за да се предотврати рискът от нараняване и кървене, тъй като може да се причини инфекция.

Знаете ли, че идеалният маникюр се състои само от 5 лесни стъпки:

  1. Измийте и подсушете ръцете си, след което изрежете и оформете ноктите си в желаната форма и дължина.
  2. Накиснете върховете на пръстите си в хладка вода, за да омекотите кожичките, след това ги избутайте с дървена пръчица (най-добре портокалова). Изплакнете и подсушете.
  3. Полирайте много внимателно нокътната плочка със супер фино средство.
  4. Използвайте тампон, напоен с лакочистител без ацетон, за да почистете ноктите.
  5. Нанесете 2 слоя от любимия си цветен лак, след което добавете защитно топ покритие.

Сдобийте се с невероятен маникюр, почивайки си у дома, като следвате тези прости насоки. Всичко необходимо за него, можете да откриете на онлайн магазин MAKEUP.BG

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.