Ключът към перфектната визия през идния сезон
Три от най-актуалните модели шапки и три причини да ги носите по-често

В даден момент може би всеки един любител на модата се е питал какъв е ключът към перфектната визия. Макар да не съществува един единствен отговор на този въпрос, има две правила, които е добре да имаме предвид.

Първо, не трябва да забравяме, че тенденциите са само за вдъхновение, а собственият ни стил е единственото, на което би трябвало да робуваме. Второ, подготвяйки даден тоалет не бива да подценяваме силата на аксесоарите, защото, вярвате или не, правилният детайл бързо и лесно може да изстреля визията ви от ‘хубава’ към ‘УАУ’.

MADRID, SPAIN – JANUARY 24: Johan wears Stradivarius boots, Pull & Bear trousers, zara jacket and H&M hat during the Mercedes Benz Fashion Week Madrid Autumn/Winter 2019-20 at Ifema on January 24, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Pablo Cuadra/Getty Images)

Аксесоарите, на които най-често залагаме са чантата и обувките. Обяснимо, имайки предвид, че именно от тях имаме най-голяма нужда, когато излизаме навън. Но макар сами по себе си, те да са достатъчни да трансформират обикновения тоалет в запомняща се визия, днес ще обсъдим друг аксесоар – шапката.

Въпреки че често ги пренебрегваме, шапките са страхотен акцент в облеклото и’ must-have’ в гардероба ни. Освен, че са интересни, те са и по-практични отколкото предполагаме. От една страна, те са бързият и лесен начин да се справим с дните, в които косата ни не е в най-доброто си състояние. От друга – шапката несъмнено придава завършен вид на визията и по този начин умело привлича вниманието върху нас. И не на последно място, шапките с интересен цвят или принт могат ефикасно и без излишни усилия да преобразят дори и най-семплия и скучен тоалет.

И ако това не ни е достатъчно, за да дадем шанс на този аксесоар, нека не забравяме и, че за наше щастие, в магазините можем да открием богато разнообразие както от разцветки, така и от модели. Това ни предоставя влнуващата възможност да изберем най-подходящите за нас, в зависимост от сезона, дрескода и, разбира се, собствения ни стил.

 

Unsplash

Докато плажните капели и бейзболните шапки с козирка бяха актуален избор за топлите месеци, с настъпването на есенно-зимния период сме принудени да отместим вниманието си към по-типични за сезона модели. Именно затова, днес ви представяме и нашите три актуални предложения за шапки, с които да си подарите забележима и впечатляваща визия:

Барета

Стил, женственност и усещане за фрески шик – това носи със себе си една красива барета. Можете да се възползвате от нейната атрактивност както в ежедневието, така и при по-формални поводи, но несъмнено ще ви стои най-добре в комбинация с по-изискан тоалет.

Getty Images

https://www.instagram.com/p/B3SXy5_oL5L/

Getty Images

Каскет

Подобно на баретата, каскетът е изключително стилен избор. Едни от най-интересните визии, на които сме се натъквали, включват съчетаването му с красива пола или изискан панталон, готино манто или пък убийствен чифт ботуши. Вълнуващото при този модел е и наличието на още по-богата гама от материи.

Getty Images

https://www.instagram.com/p/B3U79NQhhy5/

Getty Images

Зимна шапка

Всичко стилно и елегантно е страхотно, но когато температурите паднат драстично, е добре да помислим и за онова, което освен че ще ни разкраси, ще ни и стопли. И противно на това, в което много от нас вярват, не всички зимни шапки са скучни или груби. Стига да си набавите нещо интересно и изпъкващо, стилната ви визия не само ще остане непокътната, но и дори може да стане още по-неустоима.

Не се колебайте и да заложите на нещо свежо и искрящо, защото това е сигурният начин да направите впечатление. А и повярвайте – не е задължително, нито толкова препоръчително зимното облекло да е само и единствено в мрачни цветове. Чувствайте се свободни да носите лятото където и когато и да сте.

BERLIN, GERMANY – JANUARY 23: Mandy Bork wearing an Acne Studios beanie, Hermes bag, Cartier jewelry, Samsoe Samsoe jacket and Louis Vuitton boots on January 23, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Jeremy Moeller/Getty Images)

https://www.instagram.com/p/Bq5jLj-BbmV/

Getty Images

Снимки: Getty, Unsplash

Мода

Свързани Публикации